Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tar över guldfavoriten: ”Därför vi har pratat”

Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN
Foto: PER WIKLUND / BILDBYRÅN

Storvreta har letat ny tränare.

Nu är jakten över och serievinnarna i innebandy har kallat till presskonferens.

Redan nu kan SportExpressen avslöja att Iksus guldtränare Andreas Harnesk är klar - och att flera profilerade namn har varit aktuella.

- Vi är jättenöjda med den lösning vi kommer presentera i morgon, säger Johan Carlström, vice ordförande och sportsligt ansvarig i styrelsen.

Stefan Forsmans andra sejour som tränare i Storvreta är över efter säsongen.

Först ska han leda Uppsalalaget till deras femte SM-guld sedan 2010.

I imponerande stil vann de grundserien och ställs nu mot Helsingborg i kvartsfinalen.

Samtidigt har klubbledningen jobbat hårt för att kontraktera en ny tränare. Nu har de hittat en lösning.

"Harnesk står för den nya tidens innebandy"

Enligt uppgifter till SportExpressen blir Andreas Harnesk ny Storvreta-tränare.

UNT var först med uppgifterna om att Harnesk, som ledde Iksus damer till SM-guldet i fjol, var ett hett namn för Storvreta.

32-årige Harnesk ska vara klar sedan ett antal dagar tillbaka.

- Det vill jag inte svara på, säger Johan Carlström.

Men du har tidigare - för UNT - bekräftat att ni har haft kontakt med Andreas Harnesk?

– Andreas är en av flera vi har pratat med. Han har ett stort innebandykunnande och står för den nya tidens innebandy. Det är därför vi har fått upp ögonen för honom och det är därför vi har... har haft den diskussionen med honom. Men med det säger jag inte att det är honom vi presenterar i morgon.

Nordén och Hallstensson har varit intressanta

Flera namn ska ha varit på tapeten för Storvreta den senaste tiden. 

Niklas Nordén har, enligt uppgifter till SportExpressen, tackat nej. Han förde Växjö till sensationell SM-final i fjol och har kontrakt även över nästa säsong.

Före detta förbundskaptenen Ulf Hallstensson har varit ett hett namn för Storvreta flera gånger tidigare och han ska även ha varit aktuell denna gång. Även UNT har färska uppgifter om att Hallstensson tackat nej. 

Storvreta har kallat till presskonferens klockan 13.00 i morgon måndag och då kommer Andreas Harnesk presenteras som ny tränare.

– Vi har lagt ner väldigt mycket jobb för att få alla bitar på plats. Den lösning vi kommer presentera i morgon är vi jättenöjda med, säger Johan Carlström.

Andreas Harnesk tog efter guldet med Iksu över Linköpings herrlag inför denna säsong.

Det uppdraget tog slut efter bara åtta matcher och han blev i stället tränare för damlaget, som med två omgångar kvar har åkt ur superligan.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.