Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNFoto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNFoto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Vann SM-guld – nu klar för Östersund

Publicerad

Malmö FF värvar hem Arnor Traustason från Rapid Wien - och nu har även Östersund gjort klart med en tung värvning till nästa säsong. 

Enligt SportExpressens uppgifter är KAA Gents mittfältare och förre U21-landslagsmannen Tesfaldet Tekie klar för klubben.

IFK Norrköpings guldhjälte lånas in till kommande säsong.

Övergången blir officiell inom kort.

- Han har förlängt sitt kontrakt med Gent med ytterligare ett år, sedan får vi se vad som händer, säger hans agent Miralem Jaganjac. 

Efter succén i Europa League är flera av Östersunds spelare heta villebråd för andra klubbar.  Men samtidigt som flera större lag rycker i ÖFK:s spelare jobbar klubben hårt på att förstärka laget.

Klubben har under en längre tid jobbat hårt på att låna in IFK Norrköpings mittfältare från 2015, Tesfaldet Tekie. Den tidigare U21-landslagsmannen såldes till Belgiska KAA Gent för ett år sedan för omkring 15 miljoner kronor. 

I Belgien har det blivit lite speltid och nu lånar Östersund in honom till kommande säsong i allsvenskan, enligt vad SportExpressen erfar. 

Tesfaldet Tekie slog igenom i Norrköping

Detaljerna är klara och papprena påskriva så övergången väntas bli officiell inom kort. Kanske redan under onsdagskvällen.

Tekie slog igenom på allvar 2016 då han spelade 26 allsvenska matcher och även fick chansen i det svenska U21-landslaget.

Innan dess hade han varit med i både U17 och U19-landslaget.

Tekie var med och tog SM-guld

Han jagades av flera allsvenskan och utländska klubbar innan han bestämde sig för att skriva på för Belgiska KAA Gent. 

Spelarens agent vill inte kommentera något kring ett klubbyte men medger att något kan vara på gång. 

- Han har förlängt sitt kontrakt med Gent ytterligare ett år. Sedan får vi se vad som händer. Hans framtid bör klarna den närmaste tiden. 

- Något mer kan jag inte säga nu,  säger hans agent Miralem Jaganjac. 

Även Norrköpings Tidningar har rapporterat om Tesfaldet Tekie till Östersund - och då hänvisat till belgiska HLN.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag