Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norrköping är nära dubbla värvningar

Foto: PER DANIELSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

IFK Norrköping är nära en ny värvning. 

Enligt SportExpressens uppgifter är Viktor Agardius på väg att skriva på för klubben. ”Peking” hoppas att spelaren blir klar inom kort. 

Dessutom vill klubben försöka köpa loss Marco Lund från Odense redan i vinter - och där pågår förhandlingar. 

IFK Norrköping är på väg att förstärka truppen inför kommande säsong och efter att förhandlingarna med Lars Krogh-Gerson avslutats då parterna var för långt i från varandra så har nu ”Peking” intensifierat jakten på en mittback. Och nu kan klubben vara nära att göra en dubbelvärvning till försvarslinjen. 

Agardius nära att skriva på för Norrköping 

Det handlar om Viktor Agardius, 31, tidigare Mjällby och Marco Lund, som skrev på för IFK Norrköping för några veckor sedan. Men dansken från Odense skrev på från och med i sommar, men nu jobbar Norrköping på att ta in honom redan i vinter och förhandlingar pågår. Går allt som planerat hoppas klubben att presentera båda spelarna redan den här veckan, även om det återstår ett par detaljer att komma överens om. 

Även Lund kan värvas in 

Lund är tänkt som mittback och Agardius ska också i första hand vara tänkt som mittback, men kan även spela till vänster i backlinjen. 

Norrköping har tidigare varit överens med Varberg om en övergång gällande Adama Fofana och enligt SportExpressens uppgifter var spelaren också muntligt överens om kontraktet med Rikard Norlings gäng och skulle bara åka för att skriva på kontraktet och presenteras officiellt. Men övergång ser nu ut att spricka, enligt Varbergs tränare Joakim Persson. Han bekräftar för Hallands Nyheter att affären för tillfället är avblåst, men att förhandlingarna kan komma att återupptas vid ett senare tillfälle. 

– Jag vet inte riktigt vad som har hänt men ”deal is off”. Vill de fortfarande ha honom blir det en ny förhandling med oss först.  – Jag tror att den kan återupptas, men inte förrän Norrköping vet vem det är som styr, säger Persson till Hallands Nyheter. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.