Norlings besked om värvningar till AIK

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES

DUBAI. Under träningslägret i Dubai väntas Rikard Norling förlänga sitt kontrakt med AIK. 

Guldtränaren tror också att AIK:s trupp är spikad i och med värvningen av Saku Ylätupa - som kommer att få ”pocketrollen” framför Sebastian Larsson och Enoch Kofi Adu. 

– Skulle jag gå till Björn och be om fler värvningar nu skulle han kolla snett på mig, säger Norling. 

Det var för två dagar sedan som AIK gjorde klart med finske mittfältaren Saku Ylätupa från Ajax. 19-åringen ansluter till AIK:s träningsläger i Dubai under fredag och gör sitt första träningspass på lördag. 

– Jag ser fram att jobba med honom och det ska bli spännande att se honom i vår miljö. Det är alltid så med nya spelare att man vet inte hur de är förrän man får se dom hos oss. Kolla på Kristoffer Olsson som började som balansspelare och sedan var fantastisk i "pocket-rollen." Samma sak när vi värvade Nabil Bahoui så visste vi inte om han skulle spela i rollen som offensiv mittfältare eller anfallare?

– Nu vill jag lära känna Saku och förstå honom och sedan i förhållande till det se vart han ska spela. Men det är ingen defensiv spelare direkt och vi vill kunna utnyttja hans spetsegenskaper. 

Rikard Norling väntas förlänga med AIK

Är det här din värvning?

– Nej, det här är nog rätt och slätt scouting. Tobias Ackerman var väl en av få som såg Finland mot Estland i Qatar. Och då gjorde han det väldigt bra. 

Är det färdigvärvat nu?

– Ja, om jag skulle komma till Björn nu och be om fler värvningar så skulle han kolla snett på mig. Nej, det här är en jättefin trupp vi har nu tycker jag. Sedan måste de alltid få ta sin tid när det kommer nya spelare som ska ersätta de som varit framgångsrika 

– Man ska inte ha för stora ord i början. Men min känsla är god, helt klart. 

Förlänger du med AIK snart?

– Ja, allting tyder på det. Det är ingen som sinkar kontraktsförhandlingarna det är mer att vi inte kommit till skott. Men nu sa Björn att vi tar det på lägret så fixar vi det då. 

Så du kommer skriva på nytt kontrakt här nere?

– Det vet jag inte, men det var så vi sa, så får vi ta det därifrån. Vi sa att vi skulle ta upp diskussionen under lägret och sannolikheten att det blir en förlängning är stor. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.