Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norge i dopingskandal - tre har polisanmälts

Foto: Roger Vikström

Tre norska idrottsutövare har blivit polisanmälda efter att ha testats positivt för olagliga substanser. Två av fallen handlar om EPO och det tredje anabola steroider. Det är Antidoping Norge som ligger bakom polisanmälan.

I fjol kriminaliserade doping i Norge och stiftelsen Antidoping Norge har i dag ett samarbete med polisen i Norge. Nu har en anmälan gjorts på tre norska idrottare efter att testresultat kommit tillbaka positivt.

– Hittills har vi tagit de allvarligaste fallen och vi får se hur vi löser detta framöver. Det handlar om idrottsmän på motionär nivå, säger Antidoping Norges vd Anders Solheim till norska dagbladet.

Kan dömas två gånger

De tre polisanmälningarna innebär att utövarna kan dömas efter idrottslagstiftningen, men även i det civila rättsväsendet.

– I de tre fallen där vi har fått information från polisen har vi tagit ärendet till bedömningskommitténs på norska idrottsförbundet så att de kan uteslutas från idrotten. Det är inte tillåtet att införa dopningsmedel till Norge, varken civilrättsligt eller under sportdopningsbestämmelser, säger Anders Solheim.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.