Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nordkorea drar sig ur sommarens OS

En protest mot sommarens OS den 25 mars i Tokyo.
Foto: KIMIMASA MAYAMA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong Un.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea kommer inte att delta i sommarens olympiska spel i Tokyo, meddelar landets idrottsdepartement.

Orsaken uppges vara att det slutna landet vill skydda sina idrottare från covid-19. Beslutet fattades av Nordkoreas olympiska kommitté i närvaro av landets idrottsminister.

”Kommittén har beslutat att inte delta i de 32:a olympiska spelen för att skydda idrottarna från den globala hälsokrisen som har orsakats av coronaviruset”, skriver idrottsdepartementet i ett uttalande.

Där står det också att Nordkoreas olympiska kommitté vid mötet diskuterade hur den professionella idrotten i landet ska utvecklas, hur man ska vinna medaljer i internationella tävlingar och att allmänt idrottsutövande ska främjas.

Nordkorea stängde sina gränser i januari i fjol för att försöka stänga ute coronaviruset. Diktatorn Kim Jong-Un har upprepade gånger hävdat att landet lyckats med detta och menar att inte något enda fall av covid-19 har upptäckts, vilket många experter betvivlar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.