Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nordkorea drar sig ur sommarens OS

En protest mot sommarens OS den 25 mars i Tokyo.
Foto: KIMIMASA MAYAMA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Nordkoreas ledare Kim Jong Un.
Foto: KCNA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Nordkorea kommer inte att delta i sommarens olympiska spel i Tokyo, meddelar landets idrottsdepartement.

Orsaken uppges vara att det slutna landet vill skydda sina idrottare från covid-19. Beslutet fattades av Nordkoreas olympiska kommitté i närvaro av landets idrottsminister.

”Kommittén har beslutat att inte delta i de 32:a olympiska spelen för att skydda idrottarna från den globala hälsokrisen som har orsakats av coronaviruset”, skriver idrottsdepartementet i ett uttalande.

Där står det också att Nordkoreas olympiska kommitté vid mötet diskuterade hur den professionella idrotten i landet ska utvecklas, hur man ska vinna medaljer i internationella tävlingar och att allmänt idrottsutövande ska främjas.

Nordkorea stängde sina gränser i januari i fjol för att försöka stänga ute coronaviruset. Diktatorn Kim Jong-Un har upprepade gånger hävdat att landet lyckats med detta och menar att inte något enda fall av covid-19 har upptäckts, vilket många experter betvivlar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.