Nordén: "Om jag ska gråta så är det nu"

Publicerad

Lisa Nordén är vinnaren av Jerringpriset 2013.

27-åringen tog storslam på galan och vann dessutom pris för årets kvinnliga idrottare och årets prestation.

– Om det är någon gång jag ska gråta så är det nu. Det betyder väldigt mycket.

Idrottsgalan 2013 tillhörde en person: Lisa Nordén.

Den började med Lisa Nordén, innehöll Lisa Nordén i mitten och avslutades med Lisa Nordén.

OS-silvermedaljören – endast slagen med nio tusendelar – och VM-guldmedaljören prisades flerfaldigt under måndagskvällen.

Inledningsvis gick hon på scenen för att få det bragdguld som hon tilldelades den 4 december.

"Ett helt fantastiskt år"

Därefter fortsatte kvällen med vinster i kategorin årets prestation och årets kvinnliga idrottare.

– I fjol hade jag aldrig fått låna en klänning av Camilla Thulin. Det krävdes ett 2012 för att få äran att göra det. Det har varit ett helt fantastiskt år. Tittar man tillbaka var det så många saker som gick rätt som skulle ha kunnat gå fel men som gick min väg, sa hon efter det första av priset.

– Efter året 2012 är det ingen som inte längre vet vad triathlon är för någonting. Det är jag otroligt stolt över, sade hon i SVT efter att hon tog emot priset som den bästa kvinnliga idrottaren 2013.

"Trötta på att se mig nu..."

Men det var inte över där för Kristianstad-dottern. Som grädde på moset och pricken över i:et, fick hon också svensk idrotts stora prestigepris, framröstad av folket.

– Med 38,5 procent av rösterna, går Jerringpriset till... Lisa Nordén! tillkännagav prins Carl Philip.

Lisa Nordén hade varit samlad, lugn och hållit långa tacktal efter de tidigare vinsterna.

Men när hon tog emot Jerringpriset brast det något.

– Ni är nog ganska trötta på att se mig nu. Hade jag vetat att jag skulle gå upp fyra gånger hade jag valt en enklare klänning att gå i, började hon med, sedan avslutade hon kort:

– Tack så jätte, jättemycket. Om det är någon gång jag ska gråta så är det nu. Det betyder väldigt mycket, tack.

Algotsson Ostholt: "Trött på tjatet"

Sara Algotsson-Ostholt blev tvåa i Jerringpriset. Efter förra årets vinst för Rolf-Göran Bengtsson, hade många väntat sig att Algotsson-Ostholt – efter sitt OS-silver – skulle ligga bra till för att vinna.

Och med massivt stöd och internet-kampanjer, nådde hon nästan ända fram.

– Ja, det hade jag inte räknat med. Jag hade inte räknat med någonting, utan kom bara för att ha en trevlig kväll. Och nu har jag haft fantastiskt roligt! säger hon till SportExpressen.se.

Det har varit mycket snack om hästkupper - är du trött på det?

– Ja, jag är trött på det tjatet. Jag tycker att ridsporten är väldigt stor i Sverige och att vi har rätt att ta plats.

Känns det extra stort att slå Zlatan?

– Det vet jag inte. Jag tycker att Zlatan är en väldigt bra fotbollsspelare och en stor profil i svensk idrott. Men givetvis är det stort att i just Jerringspriset att få en bättre position än Zlatan.

Du var så nära en seger i OS och så nära en seger i Jerringpriset?

– Jo, men det är klart man gläds jättemycket ändå. Jag vet inte hur nära jag var att vinna Jerringpriset, utan är mer överraskad att jag kom så långt. Det är otroligt hedrande att bli tvåa. Det är också fantastiskt att Lisa Nordén vann, hon vann även VM-guld utöver OS och är en väldigt värdig vinnare.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag