Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nilsberth årets spelare: "Kom som en chock"

Foto: Per Wiklund

Hans Granlo nådde inte ens slutspel.

Men det spelar ingen roll. Robin Nilsberth, 25, har ändå utsetts till Årets spelare i svensk innebandy.

– Det kom som en chock, säger landslagssbacken.

Robin Nilsberth har gjort en stark säsong i moderklubben Granlo från Sundsvall som till slut klarade sig kvar i superligan. Mycket tack vare Robin Nilsberths fysiska backspel och tunga skott. Det blev 43 seriepoäng. Utöver det kan 25-åringen räkna in en stark landslagssäsong som kröntes med ett VM-guld i Scandinavium där han sköt det viktiga 2-2-målet mot Finland.

– Det är min bästa säsong i karriären men jag tror ingen kan räkna med det priset. Det kom som en chock när förbundets ordförande Tomas Engholm ringde och berättade det, säger Robin Nilsberth.

Han har gjort en fantastisk resa de senaste säsongerna från en stabil superligaback till att under våren bli en av silly seasons mest jagade spelare och häromdagen skrev han på ett treårskontrakt med storlaget Storvreta.

– Jag är väldigt glad och stolt. Det är ett jättefint pris, om inte det finaste man kan vinna inom innebandyn i Sverige, säger Robin Nilsberth.

Efter det framgångsrika året siktar han nu mot att komplettera samlinjen med ett första SM-guld. 

- Jag är starkt motiverad och ödmjuk inför uppgiften att få vara med och bidra till en ny framgångsera för Storvreta IBK, sa Nilsberth när han presenterades av sin nya klubb i veckan.


Motivering: 

"Den resolute Robin Nilsberth har en otrolig säsong bakom sig. Han har vuxit fram till en av de absoluta stöttepelarna i det svenska landslaget och bidrog starkt till VM-guldet genom sitt kvitteringsmål i finalen mot Finland. Han har ett fantastiskt skott som han kombinerar med bra teknik. Under säsongen har den högerfattade backen varit väldigt viktig för Granlos överlevnad i Svenska Superligan, där han noterades för många poäng från sin backposition. Han har gjort en lång resa till toppen och förtjänar verkligen att vara där nu."


Så här ser juryn ut för Årets spelare 2014/15:

Tomas Engholm, ordförande Svensk Innebandy

Kim Fors, ordförande Svensk Elitinnebandy

Andreas Lundmark, förbundskapten dam

Jan-Erik Vaara, förbundskapten herr

Sebastian Nurmi, presschef Svensk Innebandy

Fredrik Larsson, redaktör Innebandymagazinet

Micael Fasth, redaktör TV4

ROBIN NILSBERTH

Född: 4/4 1989

Position: Back

Klubb: Granlo BK (klar för spel i Storvreta IBK till nästa säsong)

Fattning: Right

Poäng i serien: 43 (20+23)

Tidigare klubbar: Hörnefors IF, IBK Dalen

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.