Nils Jakob Hoff till vänster. Foto: Lee Jin-Man / AP TT / NTB SCANPIXNils Jakob Hoff till vänster. Foto: Lee Jin-Man / AP TT / NTB SCANPIX
Nils Jakob Hoff till vänster. Foto: Lee Jin-Man / AP TT / NTB SCANPIX
Therese Johaug. Foto: Daniel ErikssonTherese Johaug. Foto: Daniel Eriksson
Therese Johaug. Foto: Daniel Eriksson

Nils Jakob Hoff: "Det gjorde väldigt ont..."

Publicerad

Han är känd i Norge som Therese Johaugs pojkvän – men Nils Jakob Hoff har en egen historia.

Nu har OS-roddaren talat ut om ungdomsåren, då han blev mobbad för sin övervikt.

– Det gjorde väldigt ont, säger Nils Jakob Hoff till Dagbladet.

Det var efter världscupen i finska Ruka som Therese Johaug till slut bekräftade ett rykte som hade cirkulerat i norska medier en period: Hon och VM-guldmedaljören Nils Jakob Hoff var ett par.

Johaug avstod från ytterligare kommentarer och gjorde klart att hon inte var helt nöjd med att förhållandet blev offentligt.

"Heter inte 'Johaugs pojkvän'"

OS-klaran Hoff har varit lika tystlåten kring kärlekslivet. Och i en ny intervju med Dagbladet slår han fast att han är trött på skriverierna om hans förhållande med skidvärldens klarast lysande stjärna.

– Jag heter inte "Johaugs pojkvän", även om det är det jag kallas i medierna. Jag vill inte bli kallad det. Jag tycker att det är helt fel fokus att snacka om henne när jag ska tävla i Rio de Janeiro, säger Hoff till Dagbladet.

"Förvandlade mitt liv"

Hoff har en egen historia. Innan hans sportsliga framgångar förvandlade honom till idrottsstjärna var Hoff en utfryst, överviktig tonåring i Bergen.

– Det gjorde väldig ont. När jag blev mobbad på grund av min vikt bestämde jag mig för att börja med idrott. Jag provade många olika idrotter, men det fanns inget som passade mig. Så hittade jag rodden. Det förvandlade mitt liv. Det var det jag behövde och det hjälpte mig verkligen, säger Hoff.

När Hoff blev klar för OS bubblade Johaug nästan över av stolthet.

– Jag är vanvettigt stolt över vad han har presterat. Jag vet hur mycket jobb han lagt ner, den finns ingen jag unnar en framgång mer än han, sa Johaug då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag