Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Nils Jakob Hoff: "Det gjorde väldigt ont..."

Nils Jakob Hoff till vänster. Foto: Lee Jin-Man / AP TT / NTB SCANPIX
Therese Johaug. Foto: Daniel Eriksson

Han är känd i Norge som Therese Johaugs pojkvän – men Nils Jakob Hoff har en egen historia.

Nu har OS-roddaren talat ut om ungdomsåren, då han blev mobbad för sin övervikt.

– Det gjorde väldigt ont, säger Nils Jakob Hoff till Dagbladet.

Det var efter världscupen i finska Ruka som Therese Johaug till slut bekräftade ett rykte som hade cirkulerat i norska medier en period: Hon och VM-guldmedaljören Nils Jakob Hoff var ett par.

Johaug avstod från ytterligare kommentarer och gjorde klart att hon inte var helt nöjd med att förhållandet blev offentligt.

"Heter inte 'Johaugs pojkvän'"

OS-klaran Hoff har varit lika tystlåten kring kärlekslivet. Och i en ny intervju med Dagbladet slår han fast att han är trött på skriverierna om hans förhållande med skidvärldens klarast lysande stjärna.

– Jag heter inte "Johaugs pojkvän", även om det är det jag kallas i medierna. Jag vill inte bli kallad det. Jag tycker att det är helt fel fokus att snacka om henne när jag ska tävla i Rio de Janeiro, säger Hoff till Dagbladet.

"Förvandlade mitt liv"

Hoff har en egen historia. Innan hans sportsliga framgångar förvandlade honom till idrottsstjärna var Hoff en utfryst, överviktig tonåring i Bergen.

– Det gjorde väldig ont. När jag blev mobbad på grund av min vikt bestämde jag mig för att börja med idrott. Jag provade många olika idrotter, men det fanns inget som passade mig. Så hittade jag rodden. Det förvandlade mitt liv. Det var det jag behövde och det hjälpte mig verkligen, säger Hoff.

När Hoff blev klar för OS bubblade Johaug nästan över av stolthet.

– Jag är vanvettigt stolt över vad han har presterat. Jag vet hur mycket jobb han lagt ner, den finns ingen jag unnar en framgång mer än han, sa Johaug då.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!