Brady lämnar – nu avslöjas nya laget

Foto: DAVID J. PHILLIP / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK / SEAN RYAN/IPS/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Foto: WILLIAM PURNELL/ICON SPORTSWIRE / IMAGO/ICON SMI IMAGO SPORTFOTODIENST

Tom Brady, 42, lämnar New England Patriots.

Efter sex Super Bowl-titlar tackar tidernas främste quarterback för sig.

”Jag vet inte vad min football-framtid innehåller, men det är dags för mig att starta ett nytt kapitel av mitt liv och i min karriär”, skriver han på sociala medier.


Nu rapporterar FOX Sports att Brady har bestämt sig för att flytta till Tampa Bay Buccaneers.

Det har snackats i ett par år om Tom Brady ska sluta.

Han har valt att köra vidare säsong efter säsong.

Men nu är det slut.

Ja, inte Tom Bradys karriär som det verkar. Men kärlekssagan mellan mästerkastaren och New England Patriots efter 20 raka säsonger tillsammans.

Tom Brady lämnar New England Patriots

På sociala medier bekräftar 42-åringen att han lämnar Patriots och blir en del av free agent-marknaden i NFL. Han gör det med ett långt brev till fansen och staden Boston med rubriken ”ÄLSKAR ER”.

”Jag vill tacka alla fantastiska fans och Patriots-supportrar. Det här har varit mitt hem i 20 år. Det har verkligen varit de två bästa decennierna som jag har kunnat föreställa mig. Jag har inte känt någonting annat än kärlek och uppskattning under min tid i New England. Stödet har varit något utöver det extra och jag önskar att varje spelare kunde få uppleva det”, skriver Brady.

Den stora frågan: Var kommer den sexfaldige Super Bowl-vinnaren ta vägen nu?

Det verkar ingen veta. Inte Tom Brady heller.

”Jag vet inte vad min football-framtid innehåller, men det är dags för mig att starta ett nytt kapitel av mitt liv och min karriär. Från botten av mitt hjärta kommer jag alltid älska er och vad vi fått uppleva tillsammans. En livstid full av roliga minnen.”

Vunnit sex Super Bowl - fyra MVP:s

För det har verkligen varit en speciell tid för New England Patriots och klubbens supportrar sedan Tom Brady kom dit 2000.

Nio Super Bowl-framträdanden där de fått fira som mästare 2002, 2004, 2005, 2015, 2017 och 2019.

Tom Brady blivit utsedd till MVP vid fyra av segrarna. Han har blivit framröstad till NFL:s all star-match Pro Bowl vid 14 tillfällen. Kalifornien-killen innehåller dessutom en drös quarterback-rekord som flest vunna matcher i både grundserie och slutspel.

Stora favoriter att ta in Brady nu

Det är många klubbar i NFL som skulle ta emot en ikon som Tom Brady med öppna armar. Men det är främst tre som pekas ut som potentiella destinationer för Brady nu:

Oakland Raiders som gör flytten till Las Vegas - och vill ha ett affischnamn för att skapa en hajp kring det nya laget i staden vid sidan av NHL-gänget Golden Knights.

Los Angeles Chargers som blev av med sin stjärnquarterback Philip Rivers efter 16 säsonger och behöver en ny etta.

Tampa Bay Buccaneers där coachen Bruce Arians har visat sitt intresse efter Jameis Winston katastrofår i fjol.

Enligt NBC:s Chris Simms är de sistnämnda stora favoriter att plocka in Tom Brady. 

Bara någon timme senare kom beskedet att en annan stjärnquarterback, Drew Brees, fortsätter.

41-åringen är överens med New Orleans Saints om ett nytt tvåårskontrakt värt närmare 500 miljoner kronor. Brees har NFL-rekordet i antalet passningsyards och passade touchdowns.

Under tisdagskvällen skriver FOX Sports att de via sina källor kan avslöja att Tom Brady har bestämt sig för Tampa Bay Buccaneers.

Eniigt sajten ska Brady ha velat förlänga med Patriots, men efter att ha hört att två av ligans största wide receiver-stjärnor Stefon Diggs och DeAndre Hopkins valt att byta klubb bestämde han sig också för att lämna.

Enligt FOX Sports skriver Brady på kontraktet under morgondagen.https://twitter.com/TomBrady/status/1239895697207549952?s=20

Stor genomgång av alla NFL-termer

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.