Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Till Super Bowl – 50 års väntan är över

Stjärnquarterbacken Patrick Mahomes.Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Coachen Andy Reid.Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Kansas City Chiefs är i Super Bowl efter att slagit ut Houston Texans och Tennessee Titans i slutspelet.Foto: JUSTIN LANE / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Jimmy Garappolo.Foto: MARCIO JOSE SANCHEZ / AP TT NYHETSBYRÅN

50 års väntan är över. För första gången sedan 1970 är Kansas City Chiefs klart för Super Bowl. Om två veckor ställs laget mot San Francisco 49ers i årets höjdpunkt inom amerikansk fotboll.

Kansas City vände ett underläge på tio poäng i semifinalen mot Tennessee Titans för att vinna med 35–24. Som så ofta var det fjolårets mest värdefulla spelare i NFL, quarterbacken Patrick Mahomes, som ledde laget till framgång.

Mahomes levererade passningar till tre touchdowns och ordnade dessutom en helt på egen hand när han sprang sicksack genom Tennessees försvar och kastade sig in i målområdet.

Kansas City mot San Francisco i Super Bowl

Det är första gången som Kansas City tar sig till Super Bowl sedan finalen 1970, när laget besegrade Minnesota Vikings, och ett år sedan den snöpliga semifinalförlusten i förlängning mot New England Patriots.

– Jag är glad att vara en del av det här laget med alla de här spelarna – det gör mitt jobb så mycket lättare, säger Patrick Mahomes efter segern mot Tennessee.

Finalmotståndare blir San Francisco 49ers, som slog Green Bay Packers med 37–20. San Franciscos running back Raheem Mostert var planens gigant, då han sprang in fyra touchdowns under matchen. Matchen var en ensidig historia och i princip redan avgjord efter första halvlek, då San Francisco ledde med 27–0.

Super Bowl spelas i Miami natten till måndagen den 3 februari.

 

LÄS MER: Super Bowl 2020 – all viktig information 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.