Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Super Bowl sänds på TV3 i Sverige: "Stort"

Quarterbacken Peyton Manning
Foto: Larry W. Smith / Epa / Tt
Viasats sportchef Per Nunstedt
Foto: Simon Cederqvist

Viasat lägger om planerna inför världens största idrottsevenemang: Super Bowl.

Super Bowl 2016 byter kanal från TV10 till TV3.

– Precis som under handbolls-EM så sänder vi från nya stora studio som nav, med en timmes inramning innan det är dags för spel, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

På söndag är det dags för Super Bowl. I år firar pansarkryssaren ett halvt sekel – femtio år. 2016 är det Denver Broncos som drabbar samman med Carolina Panthers på nybyggda Levis Stadium utanför San Francisco.

Matchen är speciell på många sätt – inte minst för att den legendariske quarterbacken Peyton Manning öppnat för att det kan bli hans sista NFL-match.

Som en del av en stor satsning har Viasat valt att byta sändningskanal från TV10 till TV3 inför söndagen.


LIVE: Följ Super Bowl med SportExpressen – och kommentera!

Sänder Super Bowl på TV3

– NFL och Super Bowl har en väldigt speciell plats i hjärtat hos oss eftersom det är något som vi visade redan på 80-talet, säger Viasats sportchef Per Nunstedt.

– På den tiden var NFL synonymt med PA Gullös fluga och det var först och främst Super Bowl som drog sig till intresset. Nu visar vi det på bred bas från varje omgång och vi märker av ett ökande intresse för sporten, inte minst sedan vi också började kommentera matcher på svenska.

"Den gamla tidens hjälte i Manning"

Man kommer dessutom att uppgradera till en större studio med möjlighet till virtuell grafik.

– Precis som under handbolls-EM så sänder vi från nya stora studio som nav, med en timmes inramning innan det är dags för spel. Det har alla förutsättningar att bli en klassisk final, inte minst då lagens quarterbacks är diametrala motsatser. Du har den gamla tidens hjälte i Manning mot den nya stålmannen Newton, två giganter som skiljer sig i såväl personlighet som spelstil. Det är dessutom det säkraste försvaret mot det vassaste anfallsspelet, säger Nunstedt.

SÅ SER DU SUPER BOWL

När?

Söndag 23.30.

Var?

TV3 och Viaplay.

I studion:

Magnus Dahlborn, Carl-Johan Björk och Oscar Strauss.

Kommentatorer:

Hamish Mabon och Stefan Björkman.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.