Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vändningen: Stjärnan klar för ny klubb – efter kaoset

Antonio BrownFoto: JEFF CHIU / AP TT NYHETSBYRÅN

Under hela sommaren har en av NFL:s största stjärnor Antonio Brown bråkat med sin klubb Oakland Raiders. 

Kaoset kring ”AB” fick på lördagen, två dagar innan deras premiär, ett avslut. 

På lördagen vädjade Brown till sin klubb att avsluta hans kontrakt - och klubben valde att sparka honom. 

På sitt Twitterkonto ser Brown nu ut att bekräfta att han är klar för de regerande mästarna New England Patriots. 

Oakland Raiders plockade tillbaka sin gamla coach Jon Gruden den här säsongen. Och tanken är att han ska bygga ett nytt Raiders och chansade i våras på att värva Antonio Brown från Pittsburgh Steelers. Raiders-coachen blundade då för Browns allt större problem med lagkompisar och managers i Steelers. Inför fjolårssäsongens sista match bråkade Steelers två bästa spelare – Antonio Brown och Ben Roethlisberger – så mycket att Brown bänkades och försvann från laget. Steelers lyckades vinna över Cincinatti Bengals även utan Brown men missade slutspelet. 

Stöket har fortsatt i Oakland. Trots ett kontrakt värt 480 miljoner kronor över tre år har Brown knappt tränat alls med laget den senaste tiden. 

Trasiga fötter från Paris

Först kom Brown tillbaka från Paris med köldskador på fötterna. Brown hade testat en köldbehandlingsmaskin men haft fel slags skyddsutrustning på fötterna. 

När fötterna blev bättre intensifierades bråket mellan Brown och NFL angående hans gamla hjälm. Ligan har tillsammans med spelarfacket försökt att få bukt med de många skallskadorna och en del är att ställa högre krav på hjälmarna. Brown vägrade under hela försäsongen att lägga bort sin tio år gamla hjälm och missade flera träningar och taktikgenomgångar med Raiders.

Bråket mellan Antonio Brown och Oakland Raiders manager Mike Mayock exploderade när Mayock bötfällde Brown för att han missat träningar. Brown fick motsvarande cirka en halv miljon kronor i böter och enligt uppgifter från flera lagkamrater fick tuffingen och lagkompisen Vontaze Burfict stoppa Brown från att flyga på Mayock. 

- Det är så själviskt av Brown. Jag blir illamående, sa NFL-experten Greg Jennings i Fox om incidenten. 

Och relationen mellan honom och laget verkar vara förstörd. På lördagen gick Brown ut på Instagram och vädjade till Raiders att lösa honom från sitt kontrakt. 

”Jag är inte arg på någon. Jag ber bara om friheten att bevisa för alla tvivlare att de har fäll. Låt mig gå Raiders”, skriver han. 

https://twitter.com/SInow/status/1170322152400326656

Raiders lyssnade. Senare på kvällen meddelade klubben att Brown är löst från sitt kontrakt. 

Brown gjorde dock snabbt klart med en ny klubb. Enligt NFL Networks reporter Adam Schefter har stjärnan skrivit på för mästarna New England Patriots. Kontraktet ska vara skrivet över ett år, och vara värt nära 150 miljoner kronor. Brown har på sitt Twitterkonto lagt upp en bild på sig själv i Patriots-kläder.

NFL chockades

Även coachen Frank Reich har upplevt problem i Indianapolis, även om det är av en annan anledning. Lagets stora stjärna Andrew Luck – som fyller 30 år på torsdag – har haft skadeproblem under flera säsonger och valde två veckor före premiären att avsluta karriären.

Beskedet chockade hela NFL. 

När säsongen inleds i helgen finns det få klara favoriter och kanske, kanske kommer den generationsväxling som många pratat om äntligen ske och se till att New England Patriots inte vinner Super Bowl i februari 2020.

De största NFL-stjärnorna säsongen 2019

1 Patrick Mahomes, quarterback Kansas Ctiy Chiefs

Kommentar: Förra säsongen var Mahomes stora genombrott i NFL och han valdes till ligans mest värdefulla spelare. Har en speciell stil där ”tittfinten” fått stor uppmärksamhet. Ska leda ett komplett Chiefs till Super Bowl.

 

2 Jon Gruden, coach Oakland Raiders

Kommentar: Tillbaka i Raiders efter några säsonger i Tampa Bay och som analytiker i tv-kanalen ESPN. Stor personlighet med en tuff ledarstil. Har synts och märkts mer än sina spelare i tv-serien Hard Knocks.

 

3 Kyler Murray, quarterback Arizona Cardinals

Kommentar: Valdes som etta i draften i våras och med det följer stora förväntningar. Kan både springa och passa och ska bevisa att korta qb:s också kan bli stjärnor i NFL.

 

4 Todd Gurley, runningback Los Angeles Rams

Kommentar: Försvann lite i slutspelet förra året och användes inte alls i Super Bowl mot Patriots. Rams har inte riktigt berättat vad för slags skada Gurley har, det pratas om artros i knät, och hur de lyckas spara på sin stjärna till rätt matcher blir avgörande för om Rams når slutspelet i år igen. 

 

5 Antonio Brown, wide receiver Klubblös

Kommentar: En av ligans allra bästa mottagare de senaste åren men också ett störningsmoment i omklädningsrummet. Det märktes under sommaren och frågan nu är vad som händer med Brown. 

 

6 Odell Beckham Jr, wide receiver Cleveland Browns

Kommentar: Lämnade New York Giants under uppmärksammade former. ”OBJ” hoppade därmed över till ett lag som kommit betydligt längre i sitt bygge och alla pratar nu om Browns som ett slutspelslag.

 

7 Baker Mayfield, quarterback Cleveland Browns

Kommentar: Förra försäsongens stjärna i tv-serien Hard Knocks fick till slut den ordinarie platsen som Clevelands spelfördelare. Ska blomstra under coachen Freddie Kitchens.

 

8 Tom Brady, quarterback New England Patriots

Kommentar: Brady anses vara tidernas bästa spelfördelare men trots det och en överraskande sjätte titel i vintras går tiden. 42 år ung har Tom Brady förlängt sitt kontrakt med Patriots till och med säsongen 2021. Men ska Brady vara kvar så länge krävs det att hans offensiva försvarslinje skyddar honom väl.

 

9 Le´Veon Bell, runningback New York Jets

Kommentar: Ytterligare en stjärnspelare som bråkat sig bort från Pittsburgh Steelers. Men det är inte därför han platsar här. Det gör han efter det uppmärksammade rånet i somras där Bell påstås ha blivit av med smycken för drygt fem miljoner kronor. Bell hade problem att ge polisen ett bra signalement på rånarna eftersom senast han såg de två kvinnorna som rånat honom låg de i hans säng – utan kläder. 

 

10 Ezekiel Elliot, runningback Dallas Cowboys

Kommentar: Ska Dallas lyckas gäller det att ge Ezekiel Elliot bollen så ofta som möjligt. Det vet ägaren Jerry Jones och coachen Jason Garrett. Och det vet framför allt Ezekiel Elliot. Under försäsongen har Elliot krävt löneförhöjning och inte tränat med laget. Men lagom till premiären fick Elliott ett superkontrakt med Cowboys. Närmare en miljard kronor för ytterligare sex säsonger gör honom till ligans bäst betalde runningback.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.