Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnadvokatens utbrott mot Netflix-dokumentären

Aaron Hernandez hittades död i sin cell i april 2017. Nu har hans liv blivit dokumentär.
Aaron Hernandez.Foto: STEPHAN SAVOIA / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: AP / AP ESPN
Foto: TED FITZGERALD / AP POOL, BOSTON HERALD

Den morddömde NFL-stjärnan Aaron Hernandez porträtteras i en ny Netflix-serie.

Men Hernandez advokat José Baez är inte nöjd med resultatet.

– Producenterna ljög mig rätt upp i ansiktet, skriver Baez på Instagram.

Aaron Hernandez var firad stjärna i NFL-laget New England Patriots.

Men sommaren 2013 tog hans liv en drastisk vändning. Hernandez vän Odin Lloyd hittades skjuten till döds nära Patriots-stjärnans hus i North Attleboro, Massachussets.

Hernandez greps av polis, misstänkt för det brutala mordet, och Patriots rev hans kontrakt. Två år senare dömdes han till livstid i fängelse, och två år därefter, i april 2017, hängde Hernandez sig i sin cell i Souza-Baranowski-fängelset i Lancaster.

Hela den tragiska historien har nu skildrats i en dokumentärserie på strömningstjänsten Netflix – ”Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez”.

Den berömde advokaten José Baez, som representerade Hernandez i en annan mordrättegång där NFL-spelaren friades, medverkar i dokumentären men säger sig vara väldigt missnöjd med hur resultatet blev.

– Jag bryr mig inte ett skvatt om vad någon skitdokumentär säger om Aaron, skriver Baez på Instagram.

– Jag kände honom, det gjorde inte de, och även om han var långt ifrån en perfekt människa så är de inte ens nära sanningen. Folk har ingen aning om hur dokumentärer blir till, sanningen hamnar ofta på golvet i klipprummet. Producenterna ljög mig rätt upp i ansiktet, fortsätter Baez.

Barndomsvännen avslöjade relationen

Enligt TMZ så gick Baez med på att medverka i dokumentären på ett villkor – filmmakarna skulle låta bli att intervjua vissa personer om Hernandez sexualitet. Nu känner advokaten sig lurad, då Hernandez barndomsvän Dennis SanSoucie ges stort utrymme i dokumentärserien.

Dennis SanSoucie spelade i samma skollag som Hernandez på high school, och han berättar i dokumentären att de båda hade ett sexuellt förhållande under skoltiden.

Bara två dagar innan Hernandez tog sitt liv i sin fängelsecell så sändes ett uppmärksammat sportradioprogram i Boston-kanalen WEEI. I programmet pratade journalisterna Michelle McPhee, Kirk Minihane och Gerry Callahan om ryktena som omgärdade Aaron Hernandez – ryktena om att han inte var heterosexuell utan hade haft sexuella relationer med andra män.

Advokaten: Berodde bara på CTE

I radioprogrammet skämtades det friskt om Hernandez påstådda homo- eller bisexualitet. McPhee skrev sedan en artikel i magasinet Newsweek där källor inom polisen berättade att Hernandez sexliv och hemliga sexuella relationer utreddes som ett möjligt motiv till mordet på Odin Lloyd 2013.

Enligt advokaten José Baez berodde Hernandez självmord inte på sexuellt relaterade våndor, utan till 100 procent på den hjärnskada stjärnan hade ådragit sig under tiden som spelare i NFL.

Hernandez hjärna undersöktes efter hans död av hjärnforskaren Ann McKee som kom fram till att han led av kronisk traumatisk encefalopati, kallat CTE. Flera NFL-spelare, men även boxare och ishockeyspelare, har drabbats av den neurodegenerativa sjukdomen som orsakas av upprepade smällar mot huvudet. Hernandez CTE-sjukdom tas också upp i dokumentären ”Killer Inside”.

Så kan du få hjälp

Du ska inte behöva vara ensam om du mår så dåligt att du tänker på självmord. En bra början kan vara att berätta för någon som lyssnar och kan hjälpa dig. Det kan vara en närstående, en vän eller någon annan som du har förtroende för.

Om du mår mycket dåligt och känner att du inte orkar mer ska du söka hjälp direkt på en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112.

 

Hit kan du ringa och vara helt anonym:

Bris - Barnens rätt i samhället. Måndag-fredag kl 15-21, lördag-söndag kl 15-18. Telefon 116 111.

Jourhavande medmänniska. Alla dagar kl 21-06. Telefon 08-702 16 80.

Jourhavande präst. Alla dagar kl 21-06. Nås via 112.

Mind Självmordslinjen. Chatt och telefon dygnet runt. Tjänsten bemannas av volontärer som ger medmänskligt stöd. Telefon 90101.

 

Källa: Vårdguiden.

https://www.instagram.com/p/B7WAo8aBRFC/

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.