Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanslösa siffrorna: ”Ni har sett det nu va?”

Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA
Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

NFL-säsongen är i gång.

Miami-fansen vill nog gärna glömma den.

Baltimore Ravens mosade Dolphins med 59-10 i en lång rekordfest under söndagskvällen.

Försäsongen har handlat om Antonio Brown. 

Men i NFL-premiären snodde en annan Brown åt sig rubrikerna.

Baltimore Ravens wide receiver Marquise ”Hollywood” Brown blev den förste spelaren i NFL-historien att ta emot två passningar på över 40 yards för två touchdowns i sin debut.

– Ni har sett hans snabbhet nu, ni har sett det allihopa, inte sant? Han är snabb... Han är snabb, säger Baltimores quarterback Lamar Jackson.

Det var han som levererade touchdown-passningar på löpande band. Det blev totalt fem stycken i matchen, som Ravens vann med hela 59-10.

Lamar Jackson var dock ödmjuk efteråt.

– Mina wide receivers gjorde ett fantastiskt jobb. De hittade öppna ytor, fångade bollarna, gjorde touchdowns. Det är vad det handlar om, och det är vad vi lyckades med i dag, säger han enligt ESPN. 

Tom Brady slog nytt rekord i premiären

59 poäng framåt är nytt klubbrekord för Baltimore Ravens. Deras 643 spelade yards i matchen var den bästa noteringen i NFL på sju år.

I övrigt från premiäromgången - som färdigspelas under natten mot tisdagen med två matcher - är att mästarna och årets favoriter New England Patriots enkelt avfärdade Pittsburgh Steelers med hela 33-3.

Stjärnquarterbacken svarade för tre touchdownpassningar och står nu på 36 totalt i säsongspremiärerna genom åren. Det är bäst i NFL-historien.

Kansas City Chiefs fick en skön start med 40-26-seger mot Jacksonville Jaguars. Men nyckelspelaren Tyreek Hill utgick. Efteråt konstaterades en nyckelbensskada och enligt uppgift kommer han bli borta ett antal veckor.

https://twitter.com/AdamSchefter/status/1170808603651006471?s=20