Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rapporten avslöjar Patriots i Deflategate

Foto: Larry W. Smith / Epa / Tt
Foto: Christopher Evans
Foto: Patrick Semansky

New England Patriots misstänktes för fusk i uppmärksammade "Deflategate" efter semifinalsegern mot Indianapolis Colts.

Nu har rapporten om händelsen kommit - där lagets quarterback Tom Brady pekas ut som medskyldig.

"Patriots måste bli hårt straffade", skriver trefaldige Super Bowl-vinnaren Shannon Sharpe på Twitter.

New England Patriots vann Super Bowl efter att ha besegrat Seattle Seahawks med 28-24.

Vägen till finalen gick via en semifinalseger mot Indianapolis Colts - men efter matchen uppdagades det att ligan misstänkte att de blivande mästarna skulle ha fuskat. Patriots misstänktes nämligen ha tömt bollarna på luft för att få bättre grepp.

– Jag har nog hört allt nu. Det är ingenting jag oroar mig för så jag tänker inte svara på frågor om sånt här, sa quarterbacken Tom Brady tidigare.

"Tom Brady vad medveten om det"

Nu har en rapport, skriven av advokaten Ted Wells, släpps - där Patriots pekas ut som skyldiga.

"Det är mer troligt än icke troligt att New England Patriots personal deltog i att bryta reglerna och var inblandade i ett medvetet försök att kringgå reglerna", skriver Wells enligt NFL.com.

Enligt rapporten ska två personer ansvariga för omklädningsrummet och utrustningen för Patriots ha tömt bollarna på luft efter att de kontrollerats av domaren. Men Wells menar också att Brady ska ha vetat om vad som skedde.

"Det är mer troligt än icke troligt att Tom Brady var medveten om de opassande aktiviteterna vilka involverade att matchbollarna tömdes på luft", skriver han i rapporten.

"Han borde straffas"

Nu kräver den trefaldige Super Bowl-vinnaren Shannon Sharpe att laget får ett kännbart straff.

"Patriots måste bli hårt straffade eftersom de absolut inte har lärt sig någonting om att följa reglerna", skriver han på Twitter.

Nick Barnett, som spelat i Green Bay Packers, menar att fusket kan likställas med doping.

"Om Tom Brady är skyldig borde han straffas på samma sätt som något som använder prestationshöjande medel! Fyra matchers avstängning för fusk", skriver han på Twitter.

Colts Erik Walden kallar det för "äckligt" - men menar att det inte var de opumpade bollarna som avgjorde matchen.

– Det är synd att de gjorde detta, men de är fortfarande mästare. Man måste ge dem kredd, de gjorde det, de kom undan med det och de vann Super Bowl, säger han till TMZ.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.