Oakland Raiders flyttar till Las Vegas

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mark Davis.
Foto: John Locher / AP TT NYHETSBYRÅN

NFL-laget Oakland Raiders flyttas till Las Vegas.

Efter beskedet totalsågas klubbens ägare Mark Davis av såväl fans som av NFL-experter.

"Det finns en massa brottslingar i den här staden. Men ingen större än Mark Davis", skriver San Francisco Chronicles krönikör Ann Killion.

Under måndagen godkände NFL Oakland Raiders ansökan om att förflyttas.

Ny hemstad för den klassiska klubben?

Ökenmetropolen Las Vegas.

Klubben kommer därmed att byta namn till Las Vegas Raiders. Men den nya hemstaden har ingen arena värdig ett NFL-lag, och därför kommer laget att fortsätta spela i San Francisco-området i ytterligare två säsonger, meddelar klubben på sin hemsida.

Beslutet att flytta den trefaldiga mästarklubben från Kalifornien till granndelstaten Nevada har mötts av raseri från fansen – som får medhåll av San Francisco Chronicles krönikör Ann Killion.

Krönikören: "Dra härifrån nu"

Hon är inte nådig i sin kritik mot organisationens ägare Mark Davis.

"Vi ses, Mark Davis. Låt inte dörren till vår legendariska, vackra sport slå dig i baken efteråt. Ta Raiders till Las Vegas direkt, gärna i kväll. Det finns många brottslingar i den här staden, men ingen större än Mark Davis som har velat lämna Oakland ända sedan han tog över efter sin pappas död 2011. Han förtjänade inte fansen han hade. Dra härifrån. Nu", skriver Killion i sin krönika.

Experten Jack Jorgensen tycker att hela grejen är löjeväckande. Det faktum att Raiders ska fortsätta spela i Oakland, trots att det är klart att de ska byta stad ser han som mycket förvirrande.https://twitter.com/JackJorgensen14/status/846428225228197888

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.