Bianca Peters Foto: InstagramBianca Peters Foto: Instagram
Bianca Peters Foto: Instagram
Bianca Peters till höger. Foto: InstagramBianca Peters till höger. Foto: Instagram
Bianca Peters till höger. Foto: Instagram

Bianca Peters: ”Otrohet händer alldeles för ofta”

Publicerad

Att vara partner till en professionell idrottsman kan verka glamoröst, men likt alla medaljer har det en baksida. 

Flera respektive till framgångsrika idrottare har vittnat om fördomar de möts av och häcklingar de får utstå. 

I en krönika på sajten Whimn.com berättar Bianca Peters, som under lång tid var tillsammans med en NFL-stjärna, om sitt liv som "spelarfru" och varför hon valde att avsluta det. 

– Jag ville inte kompromissa mer, säger hon. 

De senaste åren har partners till framgångsrika idrottsmän tagit allt mer plats i svenska medier, kanske främst genom tv-programmet "Playmakers" och podcasten "Livet på läktaren". 

I det förstnämnda programmet får man följa en rad NHL-spelares samt två professionella fotbollsspelarens respektive där de visar upp sitt liv och sin vardag på ett sätt man sällan fått chansen till förut. 

I "Livet på läktaren" berättar Maja Nilsson och Sanna Dahlström (tillsammans med de svenska landslagsmännen i fotboll Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti) om sina liv. 

Något nästan alla medverkade i både "Playmakers" och "Livet på läktaren" vittnar om är de fördomar de mötts av på grund av deras partners. Bland annat har de kallats "golddiggers" och anklagats för att parasitera på sina respektives karriärer. 

Berättar om livet bakom kulisserna

Det är i den änden som 29-åriga Bianca Peters, tv-journalist på CBS Miami i USA, börjar sin krönika på sajten Whimn.com. Peters var länge tillsammans med en NFL-stjärna (som hon inte vill namnge) som representerade Minnesota Vikings. 

Hon skriver om livet som respektive till honom och berättar att även hon kallats för lycksökare. 

"Och visst, man behövde aldrig oroa sig för pengarna. Jag levde i ett vackert hus och körde dyra bilar. Men det som först kändes fantastiskt falnade efter ett tag", skriver hon. 

Därefter går hon in på de prövningar hon - och enligt henne många i samma situation - ställs inför. 

En underrubrik i hennes krönika är "otrohet". 

"Otrohet händer alldeles för ofta i den här världen. Killarna är väldigt upphöjda i allmänhetens ögon och många kastar sig över dem. Många av spelarna utnyttjar det", skriver hon. 

Därför valde Peters att avsluta förhållandet

Peters poängterar att hon aldrig råkade ut för just det, men att det fanns problem, såna som externa observatörer sällan ser, som hon slet med. 

Framför allt var det att hon alltid var tvungen att rätta sig efter vad som hände i hennes partners liv. Om han bytte lag, då fick hon flytta med vilket gjorde det svårt för henne att skapa sig en egen karriär. 

Det var den största anledningen till att Peters, som hon själv uttrycker det, valde att "ge upp alltihop". 

"Det är svårt att kompromissa och det finns alltid en person som måste ge upp mer än den andra. Jag ville inte kompromissa längre utan jag ville sätta mina mål i första rummet och det innebar att jag var tvungen att lämna. Det var inte enkelt, men när jag ser tillbaka så känner jag att jag tog rätt beslut". 

https://www.instagram.com/p/Bcs7MiBgc51/?hl=sv&taken-by=bianca.peters

 

https://www.instagram.com/p/Bdf2Q9Ugi2U/?hl=sv&taken-by=bianca.peters
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag