Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bianca Peters: ”Otrohet händer alldeles för ofta”

Bianca Peters Foto: Instagram
Bianca Peters till höger. Foto: Instagram

Att vara partner till en professionell idrottsman kan verka glamoröst, men likt alla medaljer har det en baksida. 

Flera respektive till framgångsrika idrottare har vittnat om fördomar de möts av och häcklingar de får utstå. 

I en krönika på sajten Whimn.com berättar Bianca Peters, som under lång tid var tillsammans med en NFL-stjärna, om sitt liv som "spelarfru" och varför hon valde att avsluta det. 

– Jag ville inte kompromissa mer, säger hon. 

De senaste åren har partners till framgångsrika idrottsmän tagit allt mer plats i svenska medier, kanske främst genom tv-programmet "Playmakers" och podcasten "Livet på läktaren". 

I det förstnämnda programmet får man följa en rad NHL-spelares samt två professionella fotbollsspelarens respektive där de visar upp sitt liv och sin vardag på ett sätt man sällan fått chansen till förut. 

I "Livet på läktaren" berättar Maja Nilsson och Sanna Dahlström (tillsammans med de svenska landslagsmännen i fotboll Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti) om sina liv. 

Något nästan alla medverkade i både "Playmakers" och "Livet på läktaren" vittnar om är de fördomar de mötts av på grund av deras partners. Bland annat har de kallats "golddiggers" och anklagats för att parasitera på sina respektives karriärer. 

Berättar om livet bakom kulisserna

Det är i den änden som 29-åriga Bianca Peters, tv-journalist på CBS Miami i USA, börjar sin krönika på sajten Whimn.com. Peters var länge tillsammans med en NFL-stjärna (som hon inte vill namnge) som representerade Minnesota Vikings. 

Hon skriver om livet som respektive till honom och berättar att även hon kallats för lycksökare. 

"Och visst, man behövde aldrig oroa sig för pengarna. Jag levde i ett vackert hus och körde dyra bilar. Men det som först kändes fantastiskt falnade efter ett tag", skriver hon. 

Därefter går hon in på de prövningar hon - och enligt henne många i samma situation - ställs inför. 

En underrubrik i hennes krönika är "otrohet". 

"Otrohet händer alldeles för ofta i den här världen. Killarna är väldigt upphöjda i allmänhetens ögon och många kastar sig över dem. Många av spelarna utnyttjar det", skriver hon. 

Därför valde Peters att avsluta förhållandet

Peters poängterar att hon aldrig råkade ut för just det, men att det fanns problem, såna som externa observatörer sällan ser, som hon slet med. 

Framför allt var det att hon alltid var tvungen att rätta sig efter vad som hände i hennes partners liv. Om han bytte lag, då fick hon flytta med vilket gjorde det svårt för henne att skapa sig en egen karriär. 

Det var den största anledningen till att Peters, som hon själv uttrycker det, valde att "ge upp alltihop". 

"Det är svårt att kompromissa och det finns alltid en person som måste ge upp mer än den andra. Jag ville inte kompromissa längre utan jag ville sätta mina mål i första rummet och det innebar att jag var tvungen att lämna. Det var inte enkelt, men när jag ser tillbaka så känner jag att jag tog rätt beslut". 

https://www.instagram.com/p/Bcs7MiBgc51/?hl=sv&taken-by=bianca.peters

 

https://www.instagram.com/p/Bdf2Q9Ugi2U/?hl=sv&taken-by=bianca.peters

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!