Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag vill ta död på all ryktesspridning”

New England Patriots, är favoriter till segern i Super Bowl. Här Brandon Bolden, runningback, och Tom Brady, quarterback.
Foto: TANNEN MAURY / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Janet Jackson.
Foto: ANDY KROPA / AP TT NYHETSBYRÅN
Bild från den klassiska halvtidsshowen 2004.
Foto: DAVID PHILLIP / AP

För 14 år sedan orsakade Janet Jacksons halvtidsshow på Super Bowl med Justin Timberlake en storm i USA. 

På söndag är Timberlake tillbaka och uppträder på nytt. 

Jackson ämnar dock inte göra honom sällskap. 

År 2004 utspelades det som har fått namnet "Nipplegate" under Super Bowl mellan New England Patriots och Carolina Panthers. Det var i halvtidsshowen Janet Jackson uppträdde. Hon hade med sin Justin Timberlake som gästartist och mot slutet av låten "Rock your body" slet Timberlake av en bit av Jackons kläder och blottade hennes högra bröst. 

Halvtidsshowen följdes av över 140 miljoner människor i USA och blev oerhört omskriven. En av Youtubegrundarna Jawed Karim har hävdat att den här händelsen låg till grund att de skapade Youtube och händelsen hamnade i Guinness rekordbok 2007 för "den mest sökta händelsen på internet någonsin". 

Bild från den klassiska halvtidsshowen 2004.
Foto: ELISE AMENDOLA / AP

Janet Jacksons ord om halvtidsshowen

Händelsen kom dessutom att utredas av FCC, en federal myndighet i USA som ansvarar för etermedier. Det ledde bland annat till att stora evenemang, likt Oscarsgalan, numera sänds med en viss fördröjning för att sådant som tv-bolaget tror kan uppfattas som stötande ska kunna klippas bort. 

I söndagens Super Bowl mellan New England Patriots och Philadelphia Eagles är det Justin Timberlake som uppträder i halvtid. Men Jackson kommer inte att vara gästartist åt honom. 

Enligt AP har Jackson på eget bevåg släppt ett pressmeddelande för att "ta död på all form av spekulation och ryktesspridning" gällande att hon skulle uppträda med Timberlake i Minneapolis. 

– Det kommer jag inte att göra, säger hon. 

Tom Brady kan bli historisk

Själva matchen förväntas bli en nagelbitare. Patriots storstjärna och quarterback Tom Brady kan bli historisk om hans Patriots vinner. Då blir han den första spelaren i historien att vinna Super Bowl sex gånger. Om Eagles vinner blir det deras första seger sedan 1960. 


LÄS MER: Super Bowl 2019: Alla tv-tider, artister och snackisar 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.