Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Domen: Får längsta straffet någonsin

Foto: FRANK JANSKY/ICON SPORTSWIRE VIA WWW. / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: FRANK JANSKY/ICON SPORTSWIRE VIA WWW. / IMAGO IMAGES/ICON SMI WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Foto: JASON POHUSKI/CSM/SHUTTERSTOCK / JASON POHUSKI/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JASON POHUSKI/CSM/SHUTTERSTOCK / JASON POHUSKI/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Endast åtta sekunder återstod i matchen i den amerikanska fotbollsligan NFL mellan Cleveland och Pittsburgh när den fick ett våldsamt slut.

En sen tackling resulterade i ett stort bråk där Clevelands Myles Garrett slog till Pittsburghs Mason Rudolph med Pittsburghspelarens egen hjälm.

NFL-expertisen tror nu att vi kan få se det längsta straffet i ligans historia - för en förseelse som skett på planen.

 

SE ATTACKEN I TV-SPELAREN!

Pittsburghs quarterback Mason Rudolph hade passat iväg bollen när han fick en sen tackling av Clevelands Myles Garrett, varpå bråket startade. Rudolphs lagkamrater David DeCastro och Matt Feiler försökte få bort Garrett som trots det drog av hjälmen på Rudolph och träffade Pittsburghspelaren i huvudet, med Rudolphs egen hjälm.

”Fegt gjort”

Rudolph drabbades tidigare under säsongen av en hjärnskakning när han tacklades medvetslös i en match mot Baltimore i början av oktober.

– Det var fegt gjort av honom (Garrett). Men det är okej, jag tar det. Jag kommer inte backa undan från någon mobbare där ute, säger Rudolph, som inte skadades i bråket, till reportrar efter matchen.

Efter slaget tacklade DeCastro ner Garrett till marken. Väl på marken fick Garrett ta emot slag av Maurkice Pouncey som även riktade en spark mot honom. Det hela slutade med att Garrett och Pouncey visades ut från planen. Även Clevelands Larry Ogunjobi fick lämna efter att ha kommit in sent och bakifrån knuffat ner Mason Rudolph till marken.

– Jag gjorde ett misstag och tappade kylan. Det kommer att komma tillbaka och skada vårt lag. Jag uppskattar att killarna i mitt lag hoppade in och hjälpte till men det borde inte ha gått så längt. Det är mitt fel, säger Garrett.

”Kommer bli avstängd”

Nu väntar sannolikt avstängningar. Något som Garretts lagkamrat, quarterbacken Baker Mayfield är säker på.

– Han (Garrett) kommer att bli avstängd, så är det. Vi vet inte hur länge, men det kommer att skada vårt lag. Det är oförlåtligt, säger han.

Om man får lyssna till NFL-expertisen kan det mycket väl bli tal om tidernas längsta avstängning - för en förseelse som skett på planen. Oakland Raiders tuffing Vontaze Burfict stängdes i oktober månad av resten av säsongen. Det innebär tolv matcher, vilket är det nuvarande rekordet.

”Det är sjuka scener i Cleveland. Hela Browns omklädningsrum skäms över det Myles Garrett gjorde - och det gör de rätt i. Han kan börja handla julklappar tidigt i år. Han har spelat klart för i år”, skriver brittiske NFL-reportern Neil Reynolds på Twitter.

– Det känns som vi förlorade matchen, säger Clevelands stjärnreceiver Odell Beckham Jr.

Men i själva verket vann Cleveland med 21–7.

Se nya avsnittet av Sportklubben - med det senaste från idrottsvärlden

https://twitter.com/neilreynoldsnfl/status/1195240333044584448?s=20https://twitter.com/barstoolsports/status/1195214634254557185?s=20