Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Deshaun Watson blir bäst betald i NFL – efter sexanklagelserna

Deshaun Watson.
Foto: Justin Rex / TT NYHETSBYRÅN
Deshaun Watson.
Foto: Phelan M. Ebenhack / TT NYHETSBYRÅN

Han har inte spelat en NFL-match sedan 2020 efter att ha anklagats för sexuella övergrepp.

Men nu är Deshaun Watson på väg att få börja spela igen och har skrivit ett rekorddyrt kontrakt, enligt ESPN.

Quarterbacken Deshaun Watson har ansetts vara en stjärna i den amerikanska fotbollsligan NFL.

Men han har heller inte spelat sedan säsongen 2020. Det vill säga: Brown missade hela förra säsongen.

Detta sedan han anklagats för flera sexualbrott, inklusive våldtäkt. Hans dåvarande klubb Huston Texans fortsatte då att betala hans lön, men han spelades inte i någon av lagets matcher under säsongen 2021.

Men i förra veckan friades han sedan från anklagelserna av den stora juryn i Harris County, Texas. Detta i det grundliga brottmålet.

Anklagas för 22 fall av övergrepp

Men det många nu reagerar på är det faktum att Watson fortsatt anklagas för 22 fall av sexualbrott men på civilrättslig nivå.

Trots det kunde NFL-klubbarna återigen höra sig för om Watsons tjänster. Detta sedan just beslutet i den stora juryn påverkat just det. Den friande domen där öppnade alltså upp möjligheten för honom att göras tillgänglig för ett klubbyte i NFL.

Under fredagskvällen svensk tid avslöjade sedermera ESPN och journalisten Adam Schefter att Watson gjort klart med en ny klubb. Detta sedan han gått med på att bli bortbytt till Cleveland Browns. På Instagram verkade Watson själv också bekräfta att affären gått i lås genom att bland annat skriva ”redo att jobba!”.

Kontraktet värt över två miljarder

Samtidigt får han också ett av de största kontrakten i ligans historia, enligt Schefter. Kontraktet skrivs över fem år och är värt 230 miljoner dollar (motsvarande drygt 2,3 miljarder kronor). Dessutom är kontraktet skrivet med så kallad garanterad lön. Det vill säga att Watson får ut hela lönen oavsett om han spelar, blir skadad eller liknande.

Enligt journalisten Jake Trotter är marginalen ned till spelaren med näst högst lön intjänat vid ett och samma kontrakt hela 80 miljoner dollar. Så väl Aaron Rodgers som Josh Allen har tidigare skrivit kontrakt värda 150 miljoner dollar.

Kvinnorna som anklagar Watson för sexuella övergrepp har enligt The Athletic vittnat om flera typer av övergrepp. Bland annat ska han ha tvingat till sig oralsex och berört uppemot 18 kvinnor med sitt kön i samband med massagetillfällen.

TV: Tidigare NFL-stjärnan misshandlar ex-flickvännen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.