Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

28-åringen slutar – med 400 miljoner på kontot

Brock Osweiler lägger av som 28-åring.
Foto: JACK DEMPSEY / AP FR42408 AP

Brock Osweiler lägger av med amerikansk fotboll.

Quarterbacken har en Super Bowl-seger på meritlistan och slutar redan som 28-åring.

– Jag har hälsan med mig. Jag har ringen, säger Osweiler enligt NFL:s hemsida

Brock Osweiler har aviserat att han slutar efter sju säsonger i NFL.

– Jag är extremt tacksam för tiden jag spelat i NFL. Upplevelserna jag fått, människor jag mött, relationer jag skapat. Jag kommer inte älta det som inte hände i min karriär, berättade Osweiler.

Osweilers har mestadels agerat reserv under karriären och hans största meriter är från 2015 när han ersatte legendaren Peyton Manning som skadade sig under säsongen. Osweiler, som hade varit back-up under tre säsonger, tog då chansen och var med och bidrog till Denver Broncos seger i Super Bowl. 

Efter säsongen var Osweiler ett hett villebråd och skrev på en deal med Houston Texans där han garanterades minst 37 miljoner dollar.

Har 400 miljoner på banken

Väl i Houston lyckades inte Osweiler motsvara de högt ställda förväntningarna och han flyttade tillbaka till Denver Broncos.

Den senaste säsongen tillbringade han i Miami Dolpins där han bara startade fem matcher innan kontraktet gick ut efter säsongen. 

Matcherna med Miami visar sig nu alltså bli Osweilers sista och han har hunnit tjäna sig en hacka under karriären. 

41,4 miljoner dollar - över 400 miljoner kronor - har quarterbacken på banken när han avslutar karriären enligt nfl.com.

– Jag har hälsan med mig. Jag har ringen (för segern i Super Bowl, reds anm). Det fanns många saker jag ville uppnå och jag har mer kvar i tanken. Men ibland får du inte chansen och med tanke på det är allt ändå bra, säger han själv.

Krångligt med NFL? Lär dig allt du behöver på tre minuter

Lär dig alla viktiga NFL-termer – på tre minuter.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.