NFL-stjärnan berättar: Jag är homosexuell

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Carl Nassib är den första NFL-spelaren som kommit ut som homosexuell.
Foto: Alex Gallardo / TT NYHETSBYRÅN

Amerikanska fotbollsspelaren Carl Nassib har blivit historisk som första öppet homosexuella spelare i NFL. 

Han kom ut på Instagram.

– Jag hoppas faktiskt att hela ”komma ut”-processen en dag inte längre är nödvändig, men tills dess kommer jag att jobba för en kultur som är accepterande och förstående, sa han. 

Carl Nassib har spelat i NFL i fem år. I en Instagramvideo berättade han: 

– Jag ville bara berätta att jag är homosexuell. Jag har tänkt göra det här ett bra tag nu, men nu känns det äntligen bekvämt att lätta hjärtat. Jag har verkligen det bästa livet, den bästa familjen, vännerna och jobb man kan be om. 

Han sa också att han är tacksam för stödet han fått från NFL, hans tränare och resten av laget. Han sa också att han kommer donera 100 000 dollar (ungefär 850 000 svenska kronor) till the Trevor Project, vilket är en amerikansk ideell organisation som jobbar suicidförebyggande för HBTQ-ungdomar. 

”Representation och synlighet är så viktigt”

I videon berättar han om varför han valt att berätta, trots att han hoppas på att människor ska slippa komma ut i framtiden. 

– Jag är en ganska privat person, så jag hoppas ni förstår att jag inte gör det här för uppmärksamhet. Jag tycker bara att representation och synlighet är så viktigt. Jag hoppas faktiskt att hela ”komma ut”-processen en dag inte längre är nödvändig, men tills dess kommer jag att jobba för en kultur som är accepterande och förstående. 

https://www.instagram.com/p/CQZXu_8nyy_/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.