"De räcker inte till i elitserien, jag har inte sett något extra i Malmö", säger gamle Malmötränaren och hockeyexperten Niklas Wikegård. Han tror inte Malmö klarar av att ta sig till elitserien. Foto: PER WISSING
"De räcker inte till i elitserien, jag har inte sett något extra i Malmö", säger gamle Malmötränaren och hockeyexperten Niklas Wikegård. Han tror inte Malmö klarar av att ta sig till elitserien. Foto: PER WISSING

"Nej, ni räcker inte till Malmö"

Publicerad
Uppdaterad
Hockeyexperten och förre Malmötränaren Niklas Wikegård ger klara besked inför kvalserien till elitserien:
- Malmö räcker inte till. Det blir inget elitseriespel i nya Hyllie Arena i höst. Jag rankar Malmö som lag fyra i kvalserien.
Niklas Wikegård tror heller inte på Rögle.
– Bra gjort av Rögle att gå till kvalserien, men sedan är det roliga slut. Rögle rankar jag som femte lag.
Wikegård tror i första hand på Mora och Brynäs från elitserien och Leksand.
Hur ser du på Malmös trupp?
– Vem är bra? Vem sticker ut? Jag har inte sett något extra.
Malmö börjar hemma mot Leksand, sedan det heta Skånederbyt i Ängelholm mot Rögle och Mora på hemmaplan i tredje omgången.

Poäng ett måste

– För att Malmö ska ha minsta lilla chans att överraska och spela sig till elitserien måste det vara tre poäng på hemmaplan. På bortaplan kommer det att bli grymt svårt med poäng.
Kan det inte vara en fördel för Malmö att ingen tror på laget?
– Absolut, men Malmö som LAG måste höja sig betydligt. En djäkla massa procent.
– Lagkaptenen Mikael Wahlberg är en mycket viktig spelare, liksom Carl Söderberg.
– Backarna har haft problem. Försvarsspelet måste bli flera klasser bättre.

Hurme nyckelroll

– En nyckelroll har också målvakten Jani Hur-me. Han måste hela tiden vara på topp. Malmö har en trupp med elitserielöner. Nu är det upp till bevis, säger Wikegård.
Niklas Wikegård berömmer Malmös tränarpar Torgny Bendelin och Bobo Simensen.
– Jag vet att Malmö kommer till spel väl förberedda. Med Torgny och Bobo har inget lämnats åt slumpen. Men det kommer ändå inte att räcka.
Kan inte Dala-Gävle-mötena mellan Mora, Leksand och Brynäs gynna Malmö – att det plockas poäng av varandra?
– Visst kan det bli så, men samtidigt har Malmö svåra derbyn mot Rögle.
Enligt Wikegård är Malmös enda elitseriehopp en utökning av elitserien.
– Jag är övertygad att det blir både 14 och 16 lag inom något år. För både Malmö och Leksand ska vara med i bästa ligan.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag