Foto: Sven LindwallFoto: Sven Lindwall
 Foto: Sven Lindwall
Foto: Morry GashFoto: Morry Gash
 Foto: Morry Gash

NBA-stjärnan Jonas Jerebko ska bli pappa

Publicerad

Den svenska NBA-stjärnan Jonas Jerebko ska bli pappa.

Det avslöjar han för NSD.

– Det är ett nytt steg som jag är redo att ta, säger han till tidningen.

Jonas Jerebko är Sveriges mest framgångsrike basketspelare genom alla tider.

2009 skrev svensken på för NBA-klubben Detroit Pistons, och förra säsongen trejdades han till det klassiska laget Boston Celtics.

Celtics är inte vad det var under Larry Birds glansdagar, utan har inlett säsongen medelmåttigt med nio vinster och åtta förluster.

I en intervju med NSD säger Jerebko så här om den tröga inledningen för Celtics den här säsongen:

– Jag tycker att vi har gjort några plattmatcher. Slå något lag och vinner med 30 och sedan nästa match spelar vi riktigt dåligt. Men det är en lång säsong och vi behöver bara hitta lite mer kontinuitet, säger Jerebko till NSD.

Jerebko avslöjar: ska bli pappa

Svensken, som tidigare bland annat har spelat för Borås och Plannja, har personligen inte fått den bästa starten på sin säsong. Han har spelat färre än förra säsongen, och hittills snittat 3,4 poäng och 2,9 returer per match.

– Jag är väl inte helt nöjd. Men som sagt: Det är en lång säsong och kroppen känns bra. Jag vet att det kommer vända, säger Jerebko till NSD.

För tidningen avslöjar också 28-åringen att han snart kommer inleda ett nytt kapitel i sitt liv. Han och flickvännen Johanna ska bli föräldrar om några månader.

– Det känns bra och är ett annat steg i livet som man väntar på nu och ser fram emot. Det ska bara bli kul, säger Jerebko.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde?

Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram för ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag