Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

NBA-debut för Joakim Noah i natt

Chicago Bulls Joakim Noah (till vänster) och Paul Davis i Clippers fightas om en retur i nattens match, som Clippers vann. Foto: AP
Joakim Noah, 22, debuterade för Chicago Bulls i NBA natten mot onsdagen.
Basketkarriären har börjat på allvar.
- Jag ska bara göra det jag gör, säger Noah till Chicago Tribune.
Joakim Noah, som är son till tennislegendaren Yannick Noah och svenskan Cecilia Rhode, och som har svenskt pass, har spelat sin första match i världens bästa basketliga NBA.
Tre minuter och 46 sekunder in i första quartern debuterade han inför hemmapubliken i Chicago. Noah tog hand om en retur från Kirk Hinrich och passade vidare till Ben Gordon som gjorde en layup.

19 minuters speltid

Joakim Noah, som valt att spela för Frankrikes basketlandslag i stället för Sveriges, var nervös och byttes ut av Chicago Bulls coach Scott Skiles.
- Jag kommer inte att lägga en massa press på en rookie, men det kommer att vara bra att ha en extra lång man som är rörlig, säger Skiles till Chicago Tribune om 210 centimeter långe Joakim Noah, som årligen besöker sina morföräldrar i Åsa utanför Göteborg.
Joakim Noah fick totalt spela i 19 minuter av matchen som Chicago förlorade med 97-91 mot Los Angeles Clippers.

Tog fyra returer

Noah gjorde två poäng och tog fyra returer.
- Jag kommer att hålla mig till mina styrkor och inte försöka att göra för mycket, försöka att vinna, säger Joakim Noah till Chicago Tribune.
Chicago Bulls har förlorat sina fyra första matcher i NBA den här säsongen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!