Chicago Bulls Joakim Noah (till vänster) och Paul Davis i Clippers fightas om en retur i nattens match, som Clippers vann. Foto: AP
Chicago Bulls Joakim Noah (till vänster) och Paul Davis i Clippers fightas om en retur i nattens match, som Clippers vann. Foto: AP

NBA-debut för Joakim Noah i natt

Publicerad
Uppdaterad
Joakim Noah, 22, debuterade för Chicago Bulls i NBA natten mot onsdagen.
Basketkarriären har börjat på allvar.
- Jag ska bara göra det jag gör, säger Noah till Chicago Tribune.
Joakim Noah, som är son till tennislegendaren Yannick Noah och svenskan Cecilia Rhode, och som har svenskt pass, har spelat sin första match i världens bästa basketliga NBA.
Tre minuter och 46 sekunder in i första quartern debuterade han inför hemmapubliken i Chicago. Noah tog hand om en retur från Kirk Hinrich och passade vidare till Ben Gordon som gjorde en layup.

19 minuters speltid

Joakim Noah, som valt att spela för Frankrikes basketlandslag i stället för Sveriges, var nervös och byttes ut av Chicago Bulls coach Scott Skiles.
- Jag kommer inte att lägga en massa press på en rookie, men det kommer att vara bra att ha en extra lång man som är rörlig, säger Skiles till Chicago Tribune om 210 centimeter långe Joakim Noah, som årligen besöker sina morföräldrar i Åsa utanför Göteborg.
Joakim Noah fick totalt spela i 19 minuter av matchen som Chicago förlorade med 97-91 mot Los Angeles Clippers.

Tog fyra returer

Noah gjorde två poäng och tog fyra returer.
- Jag kommer att hålla mig till mina styrkor och inte försöka att göra för mycket, försöka att vinna, säger Joakim Noah till Chicago Tribune.
Chicago Bulls har förlorat sina fyra första matcher i NBA den här säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag