Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nazisternas svar till Kallur – bränd flagga

Sanna Kallur och flaggan vid familjens sommarhus.
Skärmdump från Nordfronts hemsida.
Foto: Kalle Parkkinen / NEWSPIX24 BILDBYRÅN

Idrottsfamiljen Kallur fick sin Pride-flagga stulen från huset - och misstänkte nazister.

Nu bekräftas misstankarna efter att nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har lagt upp en artikel på sin sajt.

"Denna symbol för en sjuk och barnfientlig rörelse har nu blivit uppbränd", avslutas texten som bildsätts med den brinnande flaggan.

Det var i onsdags som Expressen rapporterade att idrottsfamiljen Kallur - med hockeylegendaren Anders Kallur och barnen Susanna, Jenny och Martin Kallur som alla tävlat i friidrott på elitnivå - hade haft inkräktare på tomten vid sitt sommarhus i Vikarbyn i Rättviks kommun.

De oinbjudna gästerna hade då klippt av rep och stulit en Pride-flagga som hängde i flaggstången.

Pride-flagga stulen

Martin Kallur berättade då att han misstänkte att nazister låg bakom stölden, bland annat eftersom han har noterat klistermärken från nazistiska Nordiska motståndsrörelsen (NMR) uppsatta i området.

– Vi vet inte vem som har gjort det, men jag tänker på symbolvärdet i Prideflaggan kopplat till klistermärkena vi har sett i området. Det känns olustigt. Att någon går och skär ner den. Det tror inte jag är någon som bara är ute efter att snatta en flagga, sa Martin Kallur då.

Nu har nazistiska NMR själva bekräftat misstankarna.

Under torsdagen la den nazistiska organisationen upp en artikel på sin sajt där man visar en bild på Pride-flaggan, som har satts i brand.

"Kallurs pedofilvurmande flagga uppbränd", har Nordfront valt som rubrik.

 

LÄS MER: Kallurs familj utsatt för attack

Flaggan "har nu blivit uppbränd"

I slutet av den HBTQ-fientliga artikeln, som bland annat dömer ut flaggan som en "symbol för dekadens, pedofili och förintelsen av kärnfamiljen."

När Expressen kontaktade NMR efter stölden avböjde man att svara på frågor.

Tidigare har Martin Kallur berättat att stölden har gjort honom skärrad.

– Jag är själv hbtq-person. Det gör det hela väldigt olustigt. Det är lätt att tänka att det är ett stort steg mellan att ta ner en flagga och göra något ännu värre, och det kan jag hålla med om, men med tanke på vad flaggan betyder för mig så är det väldigt tråkigt att någon gör så här, sa han då.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.