Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”När jag vaknade var jag naken och fastbunden”

Se senaste ”Sportklubben” - snackisar och nyheter från hela världen.
Nathalie Birli blev i somras bortrövad av en psykiskt sjuk man.Foto: Henning Kaiser / DPA
Birli lyckades fly – och har nu varit och besökt platsen dit hon blev förd.Foto: Instagram / Instagram

I somras blev cyklisten och triatleten Nathalie Birli bortrövad av en psykiskt sjuk man, som försökte dränka henne i sitt badkar. 

Birli lyckades fly – och har nu återbesökt platsen dit hon blev förd. 

Hon säger att hon fortfarande känner skräck och att hennes liv aldrig kommer att bli detsamma igen. 

– Jag känner inte hat mot honom, men jag hoppas att de aldrig släpper ut honom ur fängelse, säger hon till RTL

Nu när 2019 ska summeras så är historien med 27-åriga Nathalie Birli en av årets – och kanske till och med decenniets – mest obehagliga och bisarra. 

I somras, då hon var ute på en träningsrunda på cykeln, blev hon plötsligt påkörd av en bil. En man hoppade sedan ut ur bilen och slog henne medvetslös. 

– Han slog mig i huvudet med en käpp, tejpade fast mig och satte mig bak. Då hade jag varit avsvimmad ett tag. När jag vaknade var jag naken och fastbunden till en stol, sa hon till Krone Zeitung då.  

”Han försökte kväva och dränka mig”

Mannen, som led av en psykisk störning, hade fört henne till en avlägsen stuga utanför den österrikiska staden Graz. Birli berättar att han såväl försökte kväva henne som dränka henne.  

– Han satte en ögonbindel på mig, tvingade mig att dricka vin och snaps. Han hade hela tiden en kniv i sin hand. Han höll för min mun och näsa, han skulle kväva mig. Han släppte mig, men sen tvingade han ned mig i ett badkar och försökte dränka mig. 

Birli lyckades, som hon själv säger ”tack vare att hon är elitidrottare” försvara sig och lyckades sedan övertala honom att släppa henne. 

Hon berättar för RTL att hon övertygade mannen om att hon skulle säga till alla att han var en hjälte som räddade henne om hon släppte honom. Mannen gick med på överenskommelsen och körde Birli hem till hennes hem. 

Birli återvände till kidnappningsplatsen

Birli ringde sin make och polis, som samma natt grep mannen som i dag sitter i dag häktad, misstänkt för kidnappning. 

Händelsen påverkar Birli fortsatt och hon träffar en psykolog varannan vecka. 

– Jag försöker hantera det bra, men i bland blir jag väldigt rädd, säger hon till RTL. 

Birli berättar om hur hon nyligen drabbades av panik då en tiggare närmade sig henne på en parkering i hemstaden. Hon drabbades av panik då hon ”inte förstod vad han ville”

Tillsammans med RTL åker Birli tillbaka till stugan som kidnapparen förde henne till. Hon beskriver ett stort obehag över att vara tillbaka då det ser exakt likadant ut, till och med bilen som mannen körde på henne med står utanför huset. 

– Jag trodde aldrig att jag skulle överleva. Jag var säker på att jag skulle dö, säger hon i intervjun. 

Nathalie Birli återvänder till platsen dit hon blev kidnappad. Foto: RTL
Huset som Birli fördes till. Foto: RTL

”Jag hoppas att de aldrig släpper ut honom ur fängelse”

Birli fortsätter: 

– När hela familjen (Birli har en make och ett litet barn) är samlade på kvällen så är det en fin stund, men då tänker jag ofta på att jag inte hade varit här om han fått som han velat. 

Mannen som kidnappade Birli kommer inom kort att ställas inför rätta. Birli hoppas att han aldrig kommer ut i samhället igen. 

– Jag känner inte hat mot honom, men jag hoppas att de aldrig släpper ut honom ur fängelse. För jag tror att han hade gjort om samma sak igen. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.