Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

VM-stjärnan knockad blodig - av lillasystern

Foto: Privat.

Rallycrosstjärnan Anton Marklund skulle lära sin 11-åriga syster att spela golf.

Det slutade med en klubba i huvudet, blod och en hjärnskakning.

– Nu förstår jag hur Tiger Woods kände sig när Elin jagade honom med en golfklubba, säger han till SportExpressen.se.

Det var tidningen Norran som först uppmärksammade den dråpliga händelsen som utspelade sig i söndags.

Anton Marklund - som kom femma i den första deltävlingen i rallycross-VM - firade sin 19-årige brors födelsedag när festen plötsligt tog en oväntad vändning.

– Det var lite lustigt. Min lillebror hade fått golfklubbor i present och därför gick vi ut bakom mina föräldrars hus och slog några slag vid en åker. Då kom min elvaåriga lillasyster och ville vara med. "Fine" tänkte jag och började visa hur man skulle slå. Sedan hann jag bara backa ett steg innan det smällde till, säger Anton Marklund till SportExpressen.se.

– Hon vevade på ett slag och det gick som det gick. Hon tog i hårt, missade bollen och svingen fortsatte över den andra axeln där jag stod. Det blev perfekt för att hon skulle träffa med klubban över okbenet.

"En hel del blod"

Anton Marklund föll till gräset, men hann aldrig bli riktigt rädd.

– Nej, egentligen inte. Men det blev en hel del blod så lite förskräckt blir man ju. Men jag tyckte mest synd om min syster. Det var ju jag som gjorde misstaget att inte akta på mig, säger han.

Han fördes sedan till sjukhus där han fick sy fyra stygn vid okbenet. Det konstaterades också att han drabbats av en lättare hjärnskakning.

Efter att ha vilat i två dagar kan han nu ladda om för att köra helgens VM-deltävling i England.

– Jag ska ta bort stygnen på fredag. Och det ska inte vara några problem alls att köra. Jag ser fram emot det. I Portugal senast gick det väldigt bra, bättre än vad man hade kunnat hoppas på med en ny bil till första VM-tävlingen. Så nu vill jag kunna vara med och kämpa om första segern, säger Anton Marklund.

"Inte att leka med"

Du får akta dig för golfklubbor bara...

– Haha, ja jag ska göra det. Jag ska hålla mig undan. Nu förstår jag hur Tiger Woods kände sig när Elin jagade honom med en golfklubba. Han hade väl bråttom därifrån och nu vet jag varför. En golfklubba är inte att leka med.

Men ni verkar ha en golftalang i familjen?

– Ja, verkligen. Kraften har hon absolut. Sedan får vi träna lite på precisionen, säger Anton Marklund.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.