Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Ville inte förstöra Ericssons karriär"

Giedo van der Garde och Marcus Ericsson.Foto: Tracey Nearmy / Epa / Tt
Foto: Tracey Nearmy / Epa / Tt
Foto: Peter Nygaard / Grand Prix Photo

Giedo van der Garde kom till slut överens med stallet Sauber.

Och det var delvis omtanke om Marcus Ericsson och dennes lagkamrat Felipe Nasr som fick van der Garde att lägga ner rättsprocessen, hävdar holländaren själv.

"Den kunde ha förstört deras karriärer", skriver van der Garde i ett officiellt uttalande enligt Motorsport Magazine.

Uppgörelsen mellan formel 1-stallet Sauber och Giedo van der Garde nåddes under tisdagen. Nederländaren har gått med på att ge upp sin plats som stallets förare, vilket innebär att Felipe Nasr och Marcus Ericsson kan andas ut.

Giedo van der Garde tog Sauber till rätten för att få köra F1-premiären i Melbourne och fick rätt i både australisk och schweizisk domstol.

Men enligt holländsk press har van der Garde gått med på att låta sig ur sig köpas ur sitt kontrakt för närmare 140 miljoner kronor.

"Min dröm har tagits ifrån mig"

Stjärnan har bekräftat utfallet i ett officiellt uttalande.

"Vi har nått en överenskommelse med Sauber och mitt kontrakt har rivits upp. Som en passionerad racingförare känner jag mig både ledsen och besviken", skriver van der Garde enligt Motorsport Magazine.

"Min dröm har tagits ifrån mig och jag vet att min tid inom formel 1 med största sannolikhet är över".

"Ville inte leva med det"

van der Garde hävdar att han tappade all kamplusta när han förstod att Sauber skulle vägra samarbeta med honom.

"Att fortsätta insistera skulle ha kunnat skjuta hela laget i sank, det skulle ha förstört tävlingarna i Melbourne eftersom lagets bilar hade beslagtagits av rätten, det skulle ha kunnat förstöra Marcus Ericsson och Felipe Nasrs karriärer, två unga förare", skriver han.

"Jag bestämde mig för att jag inte ville leva med den tanken, även om det var lagets ledning som låg bakom den bisarra situationen som jag hade hamnat i."

Saubers förare gick oväntat bra i Melbourne. Nasr slutade femma och Ericsson tog de första svenska VM-poängen sedan 1989.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.