Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villas-Boas slutar – ska köra Dakarrallyt

Andre Villas-Boas.
Foto: LONEL CIRONNEAU / AP
Qatariske föraren Nasser Al-Attiyah öser på under Dakarrallyt 2015.
Foto: NICOLAS AGUILERA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Han skulle bli den nya José Mourinho.

Men nu avslutar André Villas-Boas sitt nuvarande managerjobb för att i stället köra rally.

Villas-Boas meddelade under onsdagen att han ska tävla i Dakarrallyt.

– Så jag tog kontakt med Team Overdrive och nu står jag här, säger André Villas Boas till The Guardian.

André Villas-Boas var i början av 2010-talet fotbollens it-manager och kallades den nya Mourinho. Portugisen gick också till en början i sin förebilds fotspår. Endast 33 år gammal tog han Porto till trippeln – ligatiteln, cupen och Europa Leaguetiteln – under sin första säsong. Där efter fick flyttlasset till England och Chelsea och Tottenham. I England skördade portugisen blandad framgång. 

André Villas-Boas senaste arbete som manager var i Shanghai SiPG. Villas-Boas tränade klubben fram till tills tidigare i veckan. Portugisen slutade sitt tränarjobb och under onsdagen kom det fram varför. Han ska i stället satsa på rally.

André Villas-Boas nära släkting har tidigare kört Dakarrallyt 1982. Nu väljer tränarfenonmenet att gå i sin släkts fotspår. Han ska köra Dakarrallyt, skriver The Guardian.

– Jag pratade med min vän Alex Doringer, KTM-stallets manager, som berättade för mig att jag behöver ett år på mig att förbereda mig för att klara av det. Och att det vore bättre att göra det i en bil, säger André Villas-Boas enligt The Guardian.

"Nu står jag här"

Från början ville den före detta (?) fotbollstränaren köra rallyt på motorcykel men han övertalades att göra det i bil i stället.

– Så jag tog kontakt med Team Overdrive och nu står jag här, säger André Villas Boas.

André Villas Boas planerar att köra Dakarrallyt 2018. Han kommer då köra med sin portugisiska landsman Ruben Faria som kartläsare.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.