Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vill att stjärnorna ska bli smittade av corona

Helmut MarkoFoto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/THOMAS MELZER IMAGO SPORTFOTODIENST
Max VerstappenFoto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES
Alexander AlbonFoto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES

Formel 1-säsongen är uppskjuten och kommer att dra i gång tidigast i sommar på grund av coronaviruset.

Samtidigt ville Helmut Marko, rådgivare i Red Bull, öppna ett ”coronaläger” för att smitta deras förare.

– Det här skulle vara den perfekta tiden för dem att bli smittade, säger han till österrikiska ORF, enligt motorsport.com.

Årets formel 1-säsong skulle ha inletts den 15 mars med Australiens Grand Prix. Loppet blev dock inställs i sista stund och säsongen är nu uppskjuten, med preliminär start den 14 juni med Kanadas GP.

Detta på grund av hälsorisken i och med spridningen av coronaviruset, covid-19.

Nu berättar Helmut Marko, rådgivare för Red Bull, att han ville öppna ett ”coronaläger” för deras fyra f1-förare och alla deras juniorförare – så att de skulle vara immuna när säsongen väl kan dra igång igen.

Detta skulle i sådana fall inkludera både Red Bull-förarna Max Verstappen och Alexander Albon samt Alpha Tauris Pierre Gasly och Daniil Kvyat.

– Det är unga och starka män vi pratar om. Och på det här sättet skulle de vara förberedda när allt börjar igen, och förberedda för vad som troligtvis kommer bli ett väldigt tufft mästerskap när det väl börjar, säger han till österrikiska ORF, enligt motorsport.com. 

Inte populärt i Red Bull

Förslaget var dock inte särskilt populärt inom teamet och har nu lagts på is.

– Låt mig bara säga så här: Det blev inte så väl mottaget, säger Marko.

Han säger att fokus nu istället för att försöka göra förarna immuna mot viruset är att bygga upp deras styrka och träna på deras fokus så mycket som möjligt under det pågående uppehållet.

– Max Verstappen till exempel tror jag kör fler lopp nu än vad jag gör under en riktig säsong. Han håller på med simracing och gör ibland flera lopp på en och samma dag. Samtidigt har de alla tillgång till en egen personlig tränare som kan hjälpa dem med olika övningar.

– Om vi har en hel säsong med 15 till 18 lopp så kommer det bli väldigt, väldigt tufft. Det finns inga möjligheter att bygga upp förarnas fysik under pågående säsong. Så det är faktiskt optimalt att göra det nu.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.