Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi smög ganska länge – och höll det hemligt”

Tony Rickardsson hittade kärleken i Let's Dance. I "Superstars på hemmaplan" berättar han mer om smygandet. Hela programmet finns på DPlay.
Tony Rickardsson och frun ChristinaFoto: TOMMY PEDERSEN / TOMMY PEDERSEN EXPRESSEN
Tony Rickardsson efter sjätte VM-titelnFoto: ARNE FORSELL / BILDBYRÅN

Tony Rickardsson är en av speedway-historiens främsta. 

Men ett samtal hade kunnat sätta stopp för karriären. 

– Han sa åt mig att åka hem till Avesta och sälja alla mina speedwaygrejer, säger Rickardsson i DPlay programmet ”Superstars på hemmaplan” – där 49-åringen också berättar hur han träffade frun Christina i ”Let's Dance”. 

Tony Rickardsson är tillsammans med nyzeeländaren Ivan Mauger den enda som vunnit sex individuella VM-titlar i speedway. Den svenske motorikonen har också vunnit åtta SM-guld, tagit 20 grand prix-segrar och dessutom belönats med både Bragdguldet och Jerringpriset. 

– Jag levde verkligen min dröm, konstaterar en rörd Tony Rickardsson när han får se klipp från sin karriär i ”Superstars på hemmaplan”, som går att se på Dplay

– Jag kan fortfarande vakna ibland även om det är jobbigt med vissa saker, mycket på jobbet eller annat… jag kan i alla fall vakna och känna: Aja, jag har i alla fall blivit världsmästare sex gånger i speedway. Det får jag bära med mig. 

”Åkte hem och jobbade på det”

Men om Tony Rickardsson i ett tidigt skede hade tagit tränaren Torbjörn Harrysson på orden är det inte säkert att den där karriären sett likadan ut. Efter ett misslyckat träningsläger i England hade Rickardsson ett utvecklingssamtal med Harrysson. 

– Han sa åt mig att åka hem till Avesta och sälja alla mina speedwaygrejer och börja med hockey i stället. För någon speedwayförare kommer du aldrig bli. Men i stället för att åka hem och sälja grejerna åkte jag hem och tränade hårdare och förberedde mig bättre. Jag åkte hem och jobbade på det. Men jag och Torbjörn blev livslånga kamrater, han har fått äta upp de där orden många gånger. Jag har haft mycket nytta av hans ledarstil, berättar 49-åringen. 

Rickardsson träffade frun i ”Let's Dance”

Tony Rickardsson bor i dag utanför Avesta tillsammans med frun Christina och deras barn Victoria och William. Rickardsson har även två andra döttrar som flyttat hemifrån. Speedway-profilen träffade sin fru 2008 när han deltog i TV4-programmet ”Let's Dance”, där Christina var en av dansarna. 

– Det gick ganska snabbt för er, konstaterar programledaren Jessica Almenäs när hon tittar på bröllopsfoton. 

– Det gjorde ju det. Vi fick ju ganska mycket tid att vara tillsammans när vi träffades under Let’s Dance. Vi smög ganska länge med det och höll det hemligt. När väl Let’s Dance var över frågade jag Christina om hon inte ville följa med upp, och sedan blev hon kvar. Hon åkte med mig hem när vi packade ihop grejerna, här är resultatet. 

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.