Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Vi körde av där det inte ska stå någon"

Foto: Imago Sportfotodienst

En fotograf skadades när en förare tappade kontrollen över sin bil under Svenska rallyt.

Fotografen ska ha klarat sig utan allvarliga skador och nu berättar kartläsaren att de inte visste att en person skadats.

– Det är omöjligt att veta när man kämpar med att hålla bilen på rätt köl, säger Maciek Baran.

Det var under fullfartstestet på torsdagsmorgonen, även kallat "shake down", under Svenska rallyt som polske föraren Michal Solowow tappade kontrollen över sin bil och snurrade runt. I samband med det träffades en fotograf som stod vid sidan av vägen av den snurrande bilen.

Fotografen fördes med ambulans till sjukhus där han klagade på smärtor i kroppen och främst i ryggen enligt Tommy Lindh, pressinformatör vid Värmlandspolisen.

Nu berättar Michal Solowows kartläsare, Maciek Baran, om olyckan.

– Det var det som vanligtvis händer på ett rally, en bil gick av vägen och en person stod där det inte är säkert att stå, säger Baran som inte var medveten om att bilen träffade en fotograf.

– Nej, det är omöjligt att veta när man kämpar med att hålla bilen på rätt köl, när det spinner så vet man inte vad som är bak och fram.

Kraschade vid publikområde

Precis efter avsnittet av banan där Solowow körde av vägen finns ett hopp, ett område som är ett populärt publikområde. Fotografen stod på motsatt sida från publiken, där det brukar vara folktomt.

– Åskådarområdet är på vänster sida, vi gick av på höger sida där det inte ska stå någon men det gjorde det den här gången. Det är skönt att han verkar vara okej, säger Baran.

"Såg fruktansvärt ut"

Hockeysproffset och tidigare Färjestadsspelaren Magnus Nygren, var på plats beskriver olyckan:

– Solowow kommer i en skarp kurva i hög fart, en bra bit över 100 kilometer i timmen, och slår i en snövall. Publiken står på förarens vänstra sida, men fotografen står på högersidan. Så när Solowow snurrar träffar han fotografen med bakvagnen, och han flög en bra bit ut i skogen, säger Nygren.

– Det såg fruktansvärt ut. Det var en jävla smäll. Väldigt, väldigt otäckt. Han flög som på en overklig film.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.