Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi experimenterar inte med honom”

Michael Schumacher skadades svårt under en skidsemester vintern 2013. Spekulationerna om hans tillstånd har bara ökat. Men familjen tiger om hur han mår.
Georges Pompidou.Foto: DERAJINSKI DANIEL/ABACA / DERAJINSKI DANIEL/ABACA STELLA PICTURES
Foto: VALERIAWITTERS / WITTERS BILDBYRÅN

I början av september kom rapporter om att Michael Schumacher lagts in på sjukhus i Paris för att ta emot stamcellsbehandling.

Nu uttalar sig den ansvarige huvudläkaren för första gången – och slår tillbaka mot uppgifterna om att de använt sig av någon ”experimentell” metod.

Det var i början av september som franska Le Parisien uppgav att Micheal Schumacher lagts in på Georges-Pompidou-sjukhuset i Paris.

Enligt tidningen hade den legendariske formel 1-föraren smugglats in under falsk identitet, för att behandlas med stamceller av specialistläkaren Philippe Menascé.

Le Parisien-journalisten Jean-Michel Décugis uppgav att det rörde sig om en ”experimentell” behandling där man injicerar stamceller via blodtransfusioner, vilket i sin tur ska ha en positiv effekt för hela kroppen – inklusive Schumachers enligt uppgifter skadade hjärna.

Nu uttalar sig Menascé för första gången. Han nekar till uppgifterna om att man utfört någon experimentell form av behandling på stjärnan.

– Det blev ett explosionsartat intresse för vår avdelning, men det har redan återgått till det normala. Jag utför inga mirakel. Mitt team utför inga experiment, en term som inte går ihop med ett seriöst medicinskt synsätt, säger han till italienska La Repubblica.

Michael Schumacher i skidolycka

Michael Schumacher är sjufaldig världsmästare i formel 1, vilket gör honom till sportens främste utövare någonsin.

I december 2013 råkade han dock ut för en allvarlig olycka i samband med en skidsemester, och informationen kring stjärnans tillstånd har sedan dess varit knapphändig.

Schumacher fyllde 50 tidigare i år. Då passade hans hustru Corinna på att ge en sällsynt uppdatering om sin makes hälsotillstånd:

”Ni kan vara säkra på att han är i de bästa av händer och att vi gör allt som är möjligt för att hjälpa honom”, skrev hon på Instagram.

Michael Schumachers familj har valt att inte kommentera uppgifterna om behandlingen på Georges-Pompidou.

 

LÄS MER: Det hände på 1970-talet – alla delar från SportExpressens nostalgiserie

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.