Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi betalar miljoner – men det är bara skit”

Foto: HOCH ZWEI / IMAGO/HOCHZWEI/IBL IMAGO SPORTFOTODIENST GMBH
Foto: PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK / PIXATHLON/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Det var aldrig något snack om saken. 

Lewis Hamilton i Mercedes vann Ungerns GP före Ferrariduon Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen.

– Jag svettas. Vi visste att Ferrari skulle vara snabba här, men det blev en fin dag, säger Hamilton i arrangörens segerintervju.

Mercedes var en bra bit in i tävlingen på väg mot en dubbelseger i Budapest när Ungerns GP gick av stapeln under söndagen.

Valtteri Bottas föll dock tillbaka i slutet av loppet när hans däck gav upp. Bottas var inblandad i dubbla närkontakter, först med Sebastian Vettel och därefter Daniel Ricciardo, under slutvarven och landade till slut på femte plats.

Vettel kom ut bakom Bottas efter ett mindre lyckat depåstopp och fick vänta länge på möjligheten att köra om Bottas.

– Jag satt och väntade till de tio sista varven innan jag kunde attackera. Andraplatsen är inte vad jag hoppades på, men det var det bästa jag kunde få i dag, sade Vettel.

Om närkontakten med Bottas:

– Jag var förbi honom så jag blev överraskad. Tur att inte bilen blev skadad.

Ingen bra dag för Ericsson

Marcus Ericsson hade ingen av sina bättre dagar och var inblandad i en lättare kollision med Ricciardo redan i den första kurvan. Ericsson slutade utanför poängplatserna på 15:e plats.

– Jag tappade alla positioner i första kurvan och låg sist. Eftersom det är svårt att köra om här så chansade jag och gick in i depå när det blev en situation med safety-bil. Då fick jag fri bana, men det är klart att jag vill slå fler än två Williams-bilar.

– Det var ett tufft race och det är tråkigt att vara långt efter, säger Ericsson.

Segern var Hamiltons femte för säsongen. Det var även hans sjätte i Ungern, vilket tangerar Kanada som det grand prix han vunnit flest segrar i. Britten utökar i och med segern VM-ledningen till 24 poäng före Sebastian Vettel.

Verstappens ilska mot motorn

En som hade en betydligt tyngre dag på banan var den unge nederländaren Max Verstappen.

Redan efter sjätte varvet tvingades han bryta loppet sedan det återigen strulat med Renault-motorn. Det var fjärde gången för säsongen nederländaren misslyckats med att komma i mål.

– Man betalar miljoner för det, man hoppas att det är en duglig motor... men det enda vi får tillbaka är skit, säger han till nyhetsbyrån AFP.

– Vi var också de långsammaste på banan och det är svårt att acceptera. Jag är ledsen, teamet är ledset. Supportrarna är också ledsna, fortsatte han.