Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Verstappen i våldsam krasch efter kollision

Foto: JON SUPER / AP TT NYHETSBYRÅN

Först orsakade han en krasch och straffades med tidstillägg.

Sedan tog Lewis Hamilton hem GP-tävlingen i Storbritannien.

– Jag tog straffet och lät ingenting komma i vägen, säger han i Viaplays sändning.

Det small direkt på första varvet på Silverstone. Lewis Hamilton försökte ta sig förbi Max Verstappen på insidan när han hakade i nederländarens bakhjul.

Verstappen kraschade in i skyddsbarriären, men kunde ta sig därifrån för egen maskin och fördes sedan till sjukhus för undersökning. Bilen tog rejält med stryk och fick fraktas därifrån.

Hamilton klarade sig helskinnad, men straffades med tio sekunders tidstillägg när loppet återupptogs.

Den regerande världsmästaren var illa ute, men visade klass när han passerade Charles Leclerc på det näst sista varvet och tog hem tävlingen. Hamiltons stallkamrat Valtteri Bottas blev trea.

Efteråt gav britten sin syn på kraschen.

– Jag försöker alltid anpassa hur jag kör, speciellt med Max som är en aggressiv förare. I dag var jag bredvid honom och fick inte utrymmet, men oavsett om jag håller med om straffet så tog jag det och lät inget komma i vägen för publikens njutning, den brittiska flaggan och nationalsången, säger han i Viaplays sändning.

Det var åttonde gången som Hamilton segrade hemma på Silverstone och han höll inte igen när han firade inför de 140 000 supportrarna.

Det här är den bästa hemmapubliken, de andra har inte det vi har. Jag är så tacksam för fansen, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.