Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDY WONG / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DIEGO AZUBEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

”Verkligheten tillbaka för Marcus Ericsson”

Publicerad

Marcus Ericsson hyllades internationellt för sin insats i Bahrains Grand Prix för en vecka sedan.

Tongångarna var dock inte lika positiva efter helgens lopp i Kina.

”Tillbaka till verkligheten för Marcus Ericsson”, skriver brittiska Sky Sports. 

Marcus Ericsson slutade på 16 plats i söndagens formel 1-lopp i Kina – ett klart steg tillbaka sett till förra veckans insats i Bahrain, då svensken med en niondeplats tog sina första VM-poäng på två och ett halvt år.

Svensken hyllades stort efter loppet i Bahrain, men de internationella medierna är inte lika imponerade av Ericssons insats i Kina.

Sky Sports ger svensken en sexa i betyg på en tiogradig skala.

”Tillbaka till verkligheten för Marcus Ericsson i Kina. En vecka efter att ha tagit sina första poäng på tre år var Marcus klart sist i kvalet, även om hans form var märkbart bättre i loppet där han med en helt okej insats i andra halvan av loppet tog sig till 16 plats, först av Sauber-förarna”, skriver sajten. 

 

LÄS MER: Niki Laudas bisarra attack – mot supertalangen 

 

Får högre betyg än teamkollegan

Brittiska Autosport är lite mer generösa och ger svensken en sjua i betyg.

”Även utan bestraffningen hade Ericsson fått starta sist efter att ha låst upp bromsarna i hårnålen och tappat en halv sekund på sitt sista kvalvarv”, skriver man.

”Han gjorde sedan ännu ett rent enstoppsrace, men lyckades aldrig ta så många positioner på banan att han kunde utmana om poäng, även om han tog in på klungan av bilar i mittenskiktet under de sista varven.”

Ericssons prestation värderas dock högre än teamkamraten Charles Leclercs, som får betyget sex av Sky Sports och fem och en halv av Autosport.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta om formel 1-säsongen 2018

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag