Corinna och Michael Schumacher. Foto: Image Point/Rex / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURESCorinna och Michael Schumacher. Foto: Image Point/Rex / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Corinna och Michael Schumacher. Foto: Image Point/Rex / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Luca di Montezemolo. Foto: Alex BrandonLuca di Montezemolo. Foto: Alex Brandon
Luca di Montezemolo. Foto: Alex Brandon

Vännens besked om Michael Schumacher

Publicerad

Luca di Montezemolo har ett glädjebesked att bjuda på för alla Michael Schumacher-fans.

Enligt den forne Ferrari-basen finns det tecken på att allt går åt rätt håll i Schumachers rehabilitering.

– Han kommer att återhämta sig, säger di Montezemolo enligt Die Welt.

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick formel 1-legendaren återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de spred information om Michael Schumacher.

"Känner till hans styrka"

Den information som kommer om Schumachers tillstånd härstammar alltsomoftast från vänner utanför den direkta familjecirkeln. Forne Ferrari-basen Luca di Montezemolo höll kontakt med "Schumi" även efter att tysken hade slutat köra formel 1.

På Ferraris 70-årsjubileum passade di Montezemolo på att säga några ord om sin gamle adept.

– Han var i vårt stall i elva år. Vi hade en väldigt nära relation. Jag tänker mycket på honom och jag har nästan alltid på mig armbandsuret han gav mig. Jag tycker väldigt mycket om honom. Jag känner till hans styrka, och jag drömmer om att han snart ska finnas bland oss igen, säger di Montezemolo enligt Die Welt.

"Kommer att återhämta sig"

Montezemolo tycker sig också ha sett tecken på att Schumacher, som fruktas vara gravt hjärnskadad, ska kunna återgå till ett normalt liv.

– Han kommer att återhämta sig, jag är hur säker som helst, säger Montezemolo.

Schumacher vann fem raka världsmästartitlar för Ferrari mellan 2000 och 2004.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag