Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Vännens besked om Michael Schumacher

Corinna och Michael Schumacher.
Foto: Image Point/Rex / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Luca di Montezemolo.
Foto: Alex Brandon

Luca di Montezemolo har ett glädjebesked att bjuda på för alla Michael Schumacher-fans.

Enligt den forne Ferrari-basen finns det tecken på att allt går åt rätt håll i Schumachers rehabilitering.

– Han kommer att återhämta sig, säger di Montezemolo enligt Die Welt. 

I december 2013 inträffade skidolyckan som nästan tog död på Michael Schumacher. Därefter har hela världen följt racingikonens öde.

Efter att ha tillbringat en tid i koma på ett sjukhus i franska Grenoble fick formel 1-legendaren återvända till familjehemmet i Gland för fortsatt rehabilitering. Men detaljerna kring Schumachers vård har varit få – delvis på grund av att inhemska tidningar hotats med stämningar om de spred information om Michael Schumacher.

"Känner till hans styrka"

Den information som kommer om Schumachers tillstånd härstammar alltsomoftast från vänner utanför den direkta familjecirkeln. Forne Ferrari-basen Luca di Montezemolo höll kontakt med "Schumi" även efter att tysken hade slutat köra formel 1.

På Ferraris 70-årsjubileum passade di Montezemolo på att säga några ord om sin gamle adept.

– Han var i vårt stall i elva år. Vi hade en väldigt nära relation. Jag tänker mycket på honom och jag har nästan alltid på mig armbandsuret han gav mig. Jag tycker väldigt mycket om honom. Jag känner till hans styrka, och jag drömmer om att han snart ska finnas bland oss igen, säger di Montezemolo enligt Die Welt. 

"Kommer att återhämta sig"

Montezemolo tycker sig också ha sett tecken på att Schumacher, som fruktas vara gravt hjärnskadad, ska kunna återgå till ett normalt liv.

– Han kommer att återhämta sig, jag är hur säker som helst, säger Montezemolo.

Schumacher vann fem raka världsmästartitlar för Ferrari mellan 2000 och 2004.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.