Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Väldigt frustrerande – jag fick inte visa det”

Foto: SRDJAN SUKI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: YURI KOCHETKOV/POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Marcus Ericsson startade Rysslands Grand Prix från 10:e startrutan – hans bästa resultat den här säsongen.

Dagens lopp blev dock inte som han önskat.

– Det var väldigt frustrerande, säger Ericsson till Viasat efter loppet.

Tidigare i veckan kom beskedet: Marcus Ericsson ersätts av Kimi Räikkönen i Sauber, och kommer inte att köra i formel 1 nästa säsong.

Svensken har dock inte gett upp förhoppningen att kunna göra en comeback i serien, vilket innebär att allt han gör i säsongens avslutande lopp kan bli viktigt i framtiden.

Ericsson fick en bra inledning på helgen när han tog sig till Q3 för första gången på hela säsongen i lördagens kval. Han startade dagens lopp från plats tio på gridden, och var positiv inför loppet efter att ha fått till några riktigt starka long-runs under träningspasset.

Loppet utvecklade sig dock inte som han tänkt sig. Ericsson fick en bra start där han bibehöll sin fina startposition – bland annat före båda Renault-bilarna – och lyckades efter flera varvs kämpande även ta sig förbi Romain Grosjean för 10:e platsen.

Tappade efter depåstoppet

Kort därefter valde både Haas coh Sauber att ta in sina förare. När bilarna kom ut på banan igen hade Ericsson fallit tillbaka bakom Grosjean.

– Bilen har känts bra men det är svårt att köra om här och jag fastnade bakom andra bilar hela tiden. Första stinten kändes jättebra men sen fastnade jag bakom Grosjean som inte var så snabb. När vi kom ut bakom efter depåstoppet fick jag börja om från början igen, säger Ericsson till Viasat efter loppet.

Sauber testade att ta in Ericsson en gång till på varv 39, men svensken lyckades inte ta ikapp avständet och slutade loppet på 13:e plats, bakom Romain Grosejan på 12:e.

– Det var en chansning. Vi låg där vi låg och tog ultrasoft för att se om det blev någon skillnad, men vi blev bara långsammare. Det är väldigt frustrerande. Det kändes som att det var jättebra fart i både bilen och mig, men jag fick inte visa det.

Loppet vanns av Lewis Hamilton, före Valtteri Bottas och Sebastian Vettel. Nästa lopp körs i Japan om en vecka.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!