Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vad händer? Ska jag fortsätta med racingen?”

Foto: SCOTT BARBOUR / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sexfaldige formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton erkänner att han under coronakrisen haft stunder då han tvekat om sin fortsättning i sporten.

– Jag har dagar när jag vaknat upp och känt mig groggy och inte alls motiverad att träna. Känt att ”vart är vi på väg? Vad händer? Ska jag fortsätta med racingen?”, säger 35-åringen i en video från sitt Mercedes-stall.

– Jag har tänkt alla de där olika sakerna, och sedan, efter några timmar: ”Jäklar, jag älskar det jag gör! Hur kan jag ens tvivla på att fortsätta?”.

Hamilton siktar denna säsong på att tangera Michael Schumachers rekord på sju VM-titlar, men frågan är när F1-cirkusen kan dra i gång. Hittills har tio deltävlingar ställts in eller flyttats och säsongen kommer tidigast att starta den 5 juli i Österrike.

– Mentalt handlar det om att känna sig nöjd över sig själv. Om man inte kan bli bättre och växa under den här tiden så vad ska man då göra? Då kastar du bara bort din tid, säger britten.

FRÅN 2018: F1-stjärnan Lewis Hamilton har blivit vegan, berättar han för CNN.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.