Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Upplagt för jätte- rysare i slutspelet

Smedernas Pontus Aspgren.
Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Smederna gick mot storförlust i den första SM-semifinalen.

Då räddade man spänningen inför returen med två raka femettor. 

Nu väntar en rysare i Eskilstuna. 

I fjol avstod Smederna, som vann tre raka SM-guld 2017-2019, från att köra i Elitserien under pandemisäsongen. Inför årets säsong valde laget från Eskilstuna att delta igen, och man har tagit sig hela vägen fram till semifinal mot Rospiggarna. 

Dubbelmötet ser ut att bli en riktig rysare. 

På tisdagskvällen kördes den första av två matcher. Då var hemmalaget Rospiggarna helt överlägsna, i alla fall i 13 av 15 heat. Inför det 14:e heatet ledde Rospiggarna med tio poäng, och hade en jättechans att skaffa sig ett drömläge att nå finalen.

Då vaknade Smederna. Med femettor i de två sista heaten räddade man upp resultatet till att ”bara” förlora med två poäng och har i allra högsta grad slagläge inför returen.

På onsdagskvällen möts lagen i Eskilstuna.  

Kvällens andra semifinal mellan Dackarna och Västervik såg länge ut att regna bort. Först vid 21.30 kunde tejpen släppas. Matchen blev jämn, och till slut var det Dackarna som vann med 47-43. Returen körs, precis som i mötet mellan Rospiggarna och Smederna, på onsdagskvällen. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.