Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet om Marcus Ericssons F1-framtid

Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN
Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Det är uppgifter i den schweiziska tidningen Blick och från dess F1-reporter Roger Benoit som pekar ut Marcus Ericsson som en av två förare i Sauber-teamet nästa säsong.

Marcus Ericsson står utan kontrakt för 2018 men enligt uppgifterna ska allt vara klart med Sauber den här månaden.

Tidningen Blick har tidigare haft bra insyn i Sauber-teamet, som har sin bas i Schweiz, och nu pekar F1-reporterna Roger Benoit i en artikel efter Mexikos Grand Prix ut de två förare som ska tävla för teamet nästa säsong.

Saubers nya teamchef Fred Vasseur ville behålla tyske Pascal Wehrlein men då Ferrari vill placera en av sina talanger i teamet som en del av motoravtalet mellan Sauber och Ferrari finns det inte plats för Wehrlein. 

 

LÄS MER: Så liten är risken att Marcus Ericsson petas från F1

 

Saubers ägare Longbow Finance har, enligt Blick, lagt ett ord för Marcus Ericsson. Samtidigt har Ferrari valt Charles Leclerc som förare i Sauber. 20-årige Leclerc ska då skolas in i F1 och eventuellt bli Kimi Räikkönens ersättare i Ferrari inom ett par säsonger.

Marcus Ericsson och Charles Leclerc kör de två nybyggda Sauber-bilarna 2018 och teamet vill närma sig toppen och börja slåss om VM-poäng i samtliga lopp. Med Vasseur som chef har Sauber ett nytt motorkontrakt med Ferrari och en helt nybyggd bil.

 

LÄS MER: Lewis Hamilton en av de allra största

 

Pascal Wehrlein blir nu en av flera förare som kämpar om en plats i Williams nästa säsong. Där får Wehrlein konkurrens från ryssen Daniil Kvyat, brassen Felipe Massa, britterna Jolyon Palmer och Paul di Resta samt polacken Robert Kubica.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.