Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅNFoto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN
 Foto: PATRIK LUNDIN / BILDBYRÅN
Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: DARKO BANDIC / AP TT NYHETSBYRÅN

Beskedet om Marcus Ericssons F1-framtid

Publicerad
Uppdaterad

Det är uppgifter i den schweiziska tidningen Blick och från dess F1-reporter Roger Benoit som pekar ut Marcus Ericsson som en av två förare i Sauber-teamet nästa säsong.

Marcus Ericsson står utan kontrakt för 2018 men enligt uppgifterna ska allt vara klart med Sauber den här månaden.

Tidningen Blick har tidigare haft bra insyn i Sauber-teamet, som har sin bas i Schweiz, och nu pekar F1-reporterna Roger Benoit i en artikel efter Mexikos Grand Prix ut de två förare som ska tävla för teamet nästa säsong.

Saubers nya teamchef Fred Vasseur ville behålla tyske Pascal Wehrlein men då Ferrari vill placera en av sina talanger i teamet som en del av motoravtalet mellan Sauber och Ferrari finns det inte plats för Wehrlein. 

 

LÄS MER: Så liten är risken att Marcus Ericsson petas från F1

 

Saubers ägare Longbow Finance har, enligt Blick, lagt ett ord för Marcus Ericsson. Samtidigt har Ferrari valt Charles Leclerc som förare i Sauber. 20-årige Leclerc ska då skolas in i F1 och eventuellt bli Kimi Räikkönens ersättare i Ferrari inom ett par säsonger.

Marcus Ericsson och Charles Leclerc kör de två nybyggda Sauber-bilarna 2018 och teamet vill närma sig toppen och börja slåss om VM-poäng i samtliga lopp. Med Vasseur som chef har Sauber ett nytt motorkontrakt med Ferrari och en helt nybyggd bil.

 

LÄS MER: Lewis Hamilton en av de allra största

 

Pascal Wehrlein blir nu en av flera förare som kämpar om en plats i Williams nästa säsong. Där får Wehrlein konkurrens från ryssen Daniil Kvyat, brassen Felipe Massa, britterna Jolyon Palmer och Paul di Resta samt polacken Robert Kubica.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag