Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSFoto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESS
 Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESS
Foto: JEAN MICHEL LE MEUR / JEAN MICHEL LE MEUR / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESFoto: JEAN MICHEL LE MEUR / JEAN MICHEL LE MEUR / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRES
 Foto: JEAN MICHEL LE MEUR / JEAN MICHEL LE MEUR / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRES

Uppgifter: Ericsson nära nytt toppstall

Publicerad

Marcus Ericsson är inne på sin fjärde säsong som F1-förare. 

Svensken som kör för Sauber har inte tagit någon poäng under årets mästerskap och nu ryktas han bort från teamet. 

– Det finns några alternativ, och de här alternativen blir mer och mer sannolika för varje dag som går, säger experten Janne Blomqvist i Viasats F1-podd.

Marcus Ericsson är inne på sin tredje säsong med F1-teamet Sauber. Tillsammans med team-kamraten Pascal Wehrlein prenumererar han på platserna i den absoluta botten. Men trots den ibland starka kritik som Ercisson får, tror Janne Blomqvist inte att han behöver oroa sig för sin plats i mästerskapet nästa säsong. 

– Jag vet att det finns en del svenskar som är tveksamma till om han kommer få bli kvar i formel 1 över huvud taget. Jag är inte lika orolig över den saken, verkligen inte, utan jag tror att ett worst case scenario är att köra vidare för Sauber, sägen han i F1-podden. 

Kan bli toppstall för Marcus Ericsson nästa säsong

Det rör sig nämligen i F1, och det kan innebära att det öppnas upp nya alternativ för svensken. Felipe Massa som egentligen la av förra säsongen blev övertalad till en snabb comeback av teamet Williams. Men efter den här säsongen verkar det som att karriären är slut på riktigt. Det betyder att teamet behöver en ny förare bredvid Lance Stroll

Ercisson har enligt flera medier en bra chans att ta den platsen, mycket på rund av sin ålder. Williams huvudsponsor är nämligen sprittillverkaren Martini, som kräver att Massas ersättare är över 25 år gammal. Ericsson är 27 år. Svenskens stallkamrat Wehrlein i Sauber, uppfyller exempelvis inte det kravet, och de flesta förarna i F2 är en bra bit yngre. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag