Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Ericsson nära nytt toppstall

Foto: FREDERIC LE FLOC H / FREDERIC LE FLOC H / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESS
Foto: JEAN MICHEL LE MEUR / JEAN MICHEL LE MEUR / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRES

Marcus Ericsson är inne på sin fjärde säsong som F1-förare. 

Svensken som kör för Sauber har inte tagit någon poäng under årets mästerskap och nu ryktas han bort från teamet. 

– Det finns några alternativ, och de här alternativen blir mer och mer sannolika för varje dag som går, säger experten Janne Blomqvist i Viasats F1-podd.

Marcus Ericsson är inne på sin tredje säsong med F1-teamet Sauber. Tillsammans med team-kamraten Pascal Wehrlein prenumererar han på platserna i den absoluta botten. Men trots den ibland starka kritik som Ercisson får, tror Janne Blomqvist inte att han behöver oroa sig för sin plats i mästerskapet nästa säsong. 

– Jag vet att det finns en del svenskar som är tveksamma till om han kommer få bli kvar i formel 1 över huvud taget. Jag är inte lika orolig över den saken, verkligen inte, utan jag tror att ett worst case scenario är att köra vidare för Sauber, sägen han i F1-podden. 

Kan bli toppstall för Marcus Ericsson nästa säsong

Det rör sig nämligen i F1, och det kan innebära att det öppnas upp nya alternativ för svensken. Felipe Massa som egentligen la av förra säsongen blev övertalad till en snabb comeback av teamet Williams. Men efter den här säsongen verkar det som att karriären är slut på riktigt. Det betyder att teamet behöver en ny förare bredvid Lance Stroll

Ercisson har enligt flera medier en bra chans att ta den platsen, mycket på rund av sin ålder. Williams huvudsponsor är nämligen sprittillverkaren Martini, som kräver att Massas ersättare är över 25 år gammal. Ericsson är 27 år. Svenskens stallkamrat Wehrlein i Sauber, uppfyller exempelvis inte det kravet, och de flesta förarna i F2 är en bra bit yngre. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.