Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Uppgifter: Ericsson kan bli Rosenqvists lagkamrat

Marcus Ericsson ser ut att fortsätta i Indycar.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN
Foto: THURMAN JAMES/CSM/SHUTTERSTOCK / THURMAN JAMES/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Marcus Ericsson har inget kontrakt inför 2020.

Nu uppger Indycar-experten Marshall Pruett i sin podd att han kan ansluta sig till Scott Dixon och Felix Rosenqvist i Chip Ganassis Indycarstall. 

– Skulle vi kunna se andra saker från Marcus i ett välordnat team? Jag tror definitivt det, säger Pruett enligt Nerikes Allehanda.

Marcus Ericsson avslutade efter fem säsonger i formel ett precis sin första säsong i Indycar. 29-åringen kom på 17:e plats i mästerskapet och tävlade under säsongen för Schmidt Peterson Motorsports. Det mesta talar nu för att han inte kommer fortsätta i samma stall.

Istället kan han komma att bli den tredje föraren i Chip Ganassis Indycarstall, enligt Indycar-experten Marshall Pruett.

– Jag känner till ett par förare som Chip Ganassi talat med och Marcus Ericsson är en av dem: ”Kan vi köra en tredjebil åt dig? Om du kan se till att pengarna finns för att finansiera den så kan vi göra en deal”, säger Pruett enligt NA.

Ganassi ska alltså ha planer på att utöka från två till tre bilar och Pruett tror att Marcus Ericsson skulle kunna göra bra resultat i teamet.

– Frågan är om teamet skulle bli starkare med Marcus, skulle vi kunna se andra saker från Marcus i ett välordnat team? Jag tror definitivt det, säger Pruett.

Ericsson tror på fortsättning i Indycar

NA pratade med Ericsson efter att säsongen tog slut och berättade då att han satsar på att fortsätta köra i Indycar. Han uteslöt inte en fortsättning med Schmidt Peterson Motorsports.

– Vi pratar med mitt nuvarande team även om det är osäkert vad de vill göra, de är ganska kortfattade när vi frågar hur de tänker på förarsidan. Därför har vi breddat oss och tittat på andra team också, sa Ericsson då.

Han lär fortsätta i Indycar oavsett hur det blir.

– Jag känner mig hyfsat säker på att jag kommer vara på griden i Indycar nästa år, även om inget är klart förrän avtalet är påskrivet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.