Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kritiken mot formel 1: ”Det är hemskt gjort”

Foto: OCTANE/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK / OCTANE/ACTION PLUS/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JERRY ANDRE/SUTTON IMAGES/REX / JERRY ANDRE/SUTTON IMAGES/REX/IB REX FEATURES

Säsongsöppningen i Formel 1 till helgen blir inte av. Det bekräftas natten till fredagen svensk tid – endast två timmar före det första träningspasset skulle äga rum.

McLaren var första stall ut att meddela sin bojkott gentemot helgens inledande GP i Australien efter att en i teamet smittats av coronaviruset.

Nu kommer beskedet att hela tävlingen ställs in. Anledningen är på grund av smittorisken för covid 19-viruset.

”FIA och Formel 1 höll ett möte tillsammans med nio teamchefer på torsdagskvällen. Majoriteten av de som närvarade tyckte att helgens lopp inte borde köras”, skriver man i ett pressmeddelande och fortsätter:

”VI inser att det här är jättetråkigt för de tusentals fans som skulle se loppet på plats. Alla som köpt biljetter kommer få pengarna tillbaka.”

Lewis Hamilton: ”Chockad”

Tidigare under dagen uttalade storstjärnan och världsmästaren Lewis Hamilton sin irritation över att tävlingen inte ställts in.

– Jag är chockad över att vi ens sitter här. Resten av världen ser ut att reagera, men vi sitter kvar här. Jag hoppas verkligen för supportrarnas skull att vi kan vidta försiktighetsåtgärder. Jag vandrade omkring på området och allt tycktes vara som vanligt, men jag tycker verkligen inte att det är det just nu, säger Hamilton enligt Express.

Formel 1 och FIA har även fått hård kritik för att beslutet att ställa in tävlingen inte kommit tidigare. På fredagskvällen lokal tid var flera av f1-teamen på plats vid banan, samtidigt som fans trängdes utanför i ton att de skulle få se fredagens träningspass.

”Det är ett hemskt sätt att behandla fansen på”, skriver sportjournalisten Matt Dickinson på Twitter.

Han får medhåll av kollegan Bec Clancy:

”Flera rapporter säger att Vettel och Räikkönen redan flugit hem. Så beslutet har troligtvis varit klart ett tag utan att det varit officiellt.”

Indycarpremiären, där Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kör, avgörs på söndag utan publik. 

RF-basen: "Är där vi kan göra insatserna"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.