Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tyske läkarens besked om Michael Schumacher

Foto: IMAGE POINT/REX / IMAGE POINT/REX/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Foto: SHIZUO KAMBAYASHI / AP TT NYHETSBYRÅN

Drygt fyra år har gått sedan Michael Schumachers svåra skidolycka.

Och i dag, på ikonens 49:e födelsedag, lämnar en expert positiva prognoser för "Schumis" återhämtning. 

– Många kan återvända till livet och se hur deras barn och barnbarn växer upp, säger professor Mark Obermann till Daily Express.

Det var i mellandagarna 2013 som Michael Schumacher var med om en svår skidolycka i franska Alperna. "Schumi" kraschade, slog huvudet i en sten och var nära att mista livet. Efter flera operationer och vård på specialistavdelningar vårdas Schumacher i dag i sitt hem i Schweiz.

Detaljerna om hans tillstånd är få, men i november rapporterade den tyska tidningen Bunte att Schumacher gjort små, små framsteg i sin rehabilitering.

Liknande besked lämnas nu av den tyska professorn Mark Obermann, chef på centret för neurologi i tyska Sessen menar att Schumachers fans inte ska ge upp hoppet om Schumacher. 

– En studie visar att 30 till 40 procent av patienterna har återfått medvetandet inom fyra år, säger han enligt Daily Express.

Expertens positiva besked om Schumacher

Samtidigt tillägger Obermann att han inte garanterar att patienten blir helt återställd. 

– Många kan återvända till livet och se hur deras barn och barnbarn växer upp, vad de har för planer och vad som händer i familjen och den närmsta vänskapskretsen, säger han. 

Professorn pekar också ut Schumachers familj som nyckeln till ikonens rehabilitering. Att Schumacher får höra sin frus röst och röra sin dotters hand spelar roll, menar Obermann.

– Det antas att patienter är mer medvetna om saker än vad vi tidigare trodde var möjligt, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!