Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tvingas ursäkta sig efter video från bilen

50 000 människor på arenan – efter nedstängningen
Foto: PIXATHLON/REX / SHUTTERSTOCK EDITORIAL TT NYHETSBYRÅN
Foto: NIGEL FRENCH / STELLA PICTURES / PA

Nikita Mazepin, 21, ber om ursäkt.

En Instagram-video visade hur ryssen trakasserade en kvinna sexuellt.

”Jag skulle vilja be om ursäkt för det jag gjort, både för mitt dåliga beteende och för att det lades ut i sociala medier”, skriver Mazepin på Twitter.

Nikita Mazepin har tagit steget upp från formel 2 och kommer nästa säsong tävla för Haas i VM i formel 1. 

Den första december meddelade stallet att man hade värvat Mazepin.

– Att bli formel 1-förare är en livslång dröm som blir sann för mig, sa Mazepin till formula1.com i samband med beskedet.

Kort därefter fick Mazepin dock kritik från flera håll och kritiken beror på en Instagram-video som han själv la ut.

Den uppmärksammade videon visar hur Mazepin sitter i en bil och tar på en kvinnas bröst samtidigt som kvinnan försöker dra bort hans hand.

Nikita Mazepin ber om ursäkt efter videon

Händelsen har bland annat lett till en petition om att Mazepin ska kastas ut från formel 1 och hans stall har uttalat sig om videon.

”Haas F1-team tolererar inte Nikita Mazepins beteende i videon som nyligen lades ut på hans sociala medier. Dessutom är själva faktumet att videon lades ut på sociala medier avskyvärt för Haas F1-team”, skriver Haas i ett pressmeddelande på Twitter.

Mazepin själv har också bett om ursäkt.

”Jag skulle vilja be om ursäkt för det jag gjort, både för mitt dåliga beteende och för att det lades ut i sociala medier”, skriver Mazepin på Twitter.

Han fortsätter sedan:

”Jag måste hålla en högre nivå som formel 1-förare och jag erkänner att jag har svikit mig själv och många andra personer. Jag lovar att jag kommer dra lärdomar av det här.”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.