Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tvingas bryta: Blev sjuk av avgaserna

Foto: Reporter Images / Reporter Images
Foto: Gregory Lenormand / TT NYHETSBYRÅN

Oliver Solberg tvingas bryta sin debut.

Den svenske talangen och hans kartläsare har båda börjat må dåligt efter att ha kört flera dagar av Monte Carlo-rallyt med avgaser i bilens kupé.

– De har haft tre dagar i bilen där det har varit massa avgaser i kupén. De har mått sämre och sämre och mår inte bättre idag även om teamet har försökt att fixa problemet, säger Pernilla Solberg, mamma till Oliver, till SVT.

Den 20-årige svensken och kartläsaren Elliott Edmondson låg inför dagens sträcka sist av alla efter att ha tappat över 35 minuter i samband med en krasch under lördagen.

Nu meddelar teamet att man väljer att avbryta tävlingen.

”Vi har tagit beslutet att avbryta tävlingen då både Oliver och Elliott mår dåligt”, skriver Hyundai i ett uttalande.

Anledningen är att bilen som duon kört med under helgen haft problem som lett till att avgaser läckt in i kupén.

– Vi fixade mesta av problemen. Men han har haft det tufft de senaste dagarna och inte mått bra. Det är helt klart inte roligt att ha den här röken och avgasen i bilen och det är väldigt störande. Det som är viktigt att är att kunna fokusera på körningen, och det gjorde det omöjligt att fortsätta, säger tillförordnade teamchefen Julien Moncet till SVT.

Oliver Solberg: ”Jag tappade koncentrationen”

Tävlingen är Solbergs första som fabriksförare i WRC. Solberg berättade redan under fredagen om yrsel och bröstsmärtor på grund av avgaserna i bilen. 

Han fortsatte dock att köra, vilket under lördagen ledde till det kostsamma misstaget ute på banan.

– Vi har haft de här avgaserna i bilen som har varit väldigt svåra att köra med. Det gjorde i princip att jag tappade koncentrationen och körde av banan, säger Solberg i en video på sina sociala medier.

Sebastien Loeb vann VM-deltävlingen före Sebastian Ogier och Craig Breen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.