Foto: JENNY LEYMANFoto: JENNY LEYMAN
 Foto: JENNY LEYMAN
Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSEFoto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE
 Foto: PAULO MARIA / PAULO MARIA / DPPI/IBL DPPI AGENCE DE PRESSE

TV4 satsar på motor- sport med profilerna

Publicerad

Bonnier Broadcasting satsar på motorsport. 

Sportkanalen ska sända både STCC och RallyX med legendarerna Janne "Flash" Nilsson och Kenneth Hansen som expertkommentatorer. 

– Jag har själv blivit kritiserad och bedömd i trettio år, så det känns det kul att få sitta på andra sidan, och kritisera och bedöma själv, säger Nilsson. 

Janne "Flash" Nilsson och Kenneth Hansen är två av svensk motorsports största profiler genom tiderna. Nilsson var länge STCC-cirkusens stora fixstjärna och tog flera totalsegrar. Och inom rallycross har Hansen vunnit FIA:s Europamästerskap hela fjorton gånger. 

Flash och Hansen blir tv-experter

Nu ska båda två agera expertkommentatorer när Sportkanalen sänder tävlingarna i STCC och RallyX. 

– Jag har själv blivit kritiserad och bedömd i trettio år, så det känns det kul att få sitta på andra sidan, och kritisera och bedöma själv. När jag tackade jag kändes det väldigt konstigt mentalt. Men det ska bli spännande och roligt. Jag har ju tävlat så jävla mycket i mitt liv, så jag borde ha bra koll, säger Nilsson. 

– Vi är verkligen glada över att vi knutit till oss två av Sveriges absolut främsta inom motorsporten och med deras erfarenhet och kompetens kommer de verkligen lyfta sändningarna till en ny nivå för våra tittare i Sportkanalen, säger Rickard Segeborn,  exekutiv producent för motorsportsändningarna på Bonnier Broadcasting Sport. 

"Vinden blåser med STCC"

Nilsson känner att STCC är på väg mot ett slags nytändning. 

– Ingenting har varit så stort som i slutet på 90-talet, fram till 2004. Då var STCC enormt stort. Det var den tredje största sporten ihop med handbollen och friidrotten. Men det känns som att det håller på att ta omtag och att intresset ökar. De har sålt väldigt mycket biljetter, säger han. 

– Vinden blåser med STCC just nu. De levererar alltid bra racing, det har de gjort i tjugo år. 

Hur har det påverkat att prins Carl Philip har tävlat i STCC? 

– Första året 2008 var det ett jätteintresse kring honom. Nu har han kört tio år och jag vet inte om någon betalar entré för att se just honom. I dag är han mer av en etablerad förare. 

"Jag är inte medvetet elak"

Vilka gör upp om totalsegern? 

– Jag tror på tre namn: Fredrik Ekblom, Johan Kristoffersson, Robert Dahlgren. Rutin är väldigt viktigt i den här sporten. Men jag hade ett ordspråk när jag tävlade: först räknar man upp alla motståndare man kände till, sen kommer det nån jävel som man har noll koll på och kör om en. Och i den kategorin har Hugo Nerman och Philip Morin, som jag får hålla lite extra koll på. 

Hur ärlig kommer du att våga vara om någon gör bort sig? 

– Jag är inte medvetet elak. Vissa vill provocera fram en rubrik, men så är inte jag. Jag kan se om någon gör något klantigt, och då kommer jag att påpeka det. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag